Muğla Valiliği ile Likya Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Kulübü tarafından düzenlenen yarışa 5 ülkeden 30 sporcu katılıyor. Yarış, 4 gün 3 gece sürecek. Akdeniz'den Batı Toroslar'a uzanan eşsiz güzellikteki doğada, zorlu parkurlarda geçecek yarışa ikisi Türkiye'den olmak üzere yedi takım katılıyor. Sporcular zorlu etaplarda dağ bisikleti, trekking, yüzme, kum koşusu, oryantiring, nehir kanosu, deniz kanosu ve hazırlanan ip etaplarında maceranın doruklarına çıkarak 1200 metrelik dağdan iplerle inecek, vadileri ip köprülerle havadan aşacak. Fransa, Arjantin, Polonya, Çek Cumhuriyeti, Türkiye'den takım halinde katılan yarışmacılar, deniz seviyesinden 2 bin metreye çıkan zorlu yolculukta unutulmaz anlar yaşayacak. Takımlar GPS izleme cihazı ile uydu üzerinden takip edilerek, yarışlar internet üzerinden de anlık yayınlanacak.

Yarışın startı için Göcek'te düzenlenen törene Belediye Başkanı CHP'li Recep Şatır, İl Gençlik ve Spor Müdürü Dr. Burhanettin Hacıcaferoğlu, Karakol Komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş Ahmet Tahta, Göcek Liman Başkanı Nazan Ayvardı, D Marin Genel Müdürü Onur Ugan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

DOĞAYA SAYGILI YARIŞ

Likya Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Kulübü Başkanı Bora Borçin, Likya Macera Yarışı'nın bölge turizmine doğrudan katkı sağladığını belirtti. Borçin, dört yıldır devam eden Likya Macera Yarışı'nın bu yıl da nefesleri keseceğini kaydetti. Borçin, "30 sporcunun ter dökeceği yarış süresince 35 kişilik ekiple kendilerine yardımcı olmak için çalışacağız. İki yıldır Avrupa Serisi'ndeyiz. 22 Eylül'de Fransa'da katıldığımız toplantıda 2014 yılında Avrupa Şampiyonası'nın ülkemizde yapılması karara bağlandı. Likya Macera Yarışı 2014, tüm dünyada Avrupa Şampiyonası olarak ilan edilecek" dedi. Borçin, yarışı yok eden değil koruyan, tüketen değil sürdüren bir turizm anlayışının bölgede gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla düzenlediklerini anlattı. Borçin, "Likya Macera Yarışı çevreye duyarlı ve saygılı bir yarış. Yarışmacıların motorlu araç kullanmaları yasak. Yarış sonunda, doğada sadece yarışmacıların ayak izleri kalır. Doğal parkurlar, doğal haliyle kullanılır. Herhangi bir tesis ya da altyapı gereksinimi olmadığı için doğaya müdahale sıfırdır" diye konuştu.

İl Gençlik Spor Müdürü Dr. Burhanettin Hacıcaferoğlu da, yarışa katılımcı sayısını artırmayı hedeflediklerini söyledi. Bu tarz etkinliklerin Muğla'nın tanıtımı ve turizmi için önemine dikkat çeken Hacıcaferoğlu, "Turizmin 12 aya yayılması bu tür organizasyonlarla olur. Dünya turizminin yüzde 33 gibi bir payını spor turizmi alıyor. Fakat ilimizin bu alanda kat edeceği çok yolu olduğunu düşünüyorum" dedi.



CK(AÖ/BT)