Evli ve 3 çocuk babası Sefer Çetin, 4 metre uzunluğudaki maden direğini taşıyıp, kazma ve kürek salladığı beden gücü sınavını geçip, 35 bin 291 kişi ile birlikte kura çekilişine katılmaya hak kazandı. Noter huzurunda yapılan kura çekilişi sonucunda şans yüzüne

gülen Sefer Çetin, 1 Ocak 2009'da 3 bin kişi ile birlikte TTK'da iş başı yaptı.

Sefer Çetin, 16.00-24.00 vardiyasında çalıştığı TTK Kozlu Müessese Müdürlüğü'ne ait maden ocağında saat 19.00 sıralarında meydana gelen göçüğün altında kaldı. Yerin 425 metre altında tavan çökmesi sonucu oluşan göçük altında bacakları kalan Çetin'i kurtarmak için mesai arkadaşları çalışma başlattı. Bu sırada tavandan kayan toprak, Çetin'in göğüs ve boyun bölümüne düştü. Yaklaşık 1 saat süren çalışma sonucu Çetin, ağır yaralı olarak kurtarıldı. İlk müdahalesi maden ocağında yapılan Çetin, arkadaşları tarafından yukarıya çıkarıldı. 112 Acil Servis ekibinin ocak önünde yeniden müdahale ettiği Çetin, kurtarılamadı. Çetin'in ölümü, mesai arkadaşlarını üzüntüye boğdu. Kurtarma çalışmalarına katılan ve eli yüzü kömür karası içinde kalan işçiler, ocak önünde gözyaşı döktü.

TTK Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Şimşek ile Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Ramis Muslu, maden ocağına gelerek olay hakkında bilgi aldı. TTK Kozlu Müessese Müdürü Kazım Eroğlu, "İlk göçükte arkadaşımızın sadece ayakları kalmış. Onu kurtarmaya çalışırken ikinci bir göçük olmuş. Kayan toprak, arkadaşımızın boyun bölümüne düşmüş. İkinci göçük durumunu kötüleştirdi. Çok üzgünüz" dedi.

Çetin'in cesedi, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morguna kaldırılırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

DS,GG(EE)