Olay, Cennet Mahallesi, Yahya Kemal Beyatlı Caddesi'nde saat 22.40 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Ersin Öz (29), arkadaşı Fatih Özgür’ün dükkanında bir süre oturduktan sonra, evine gitmek için park halindeki 34 JA 5395 plakalı otomobiline bindi. Öz, otomobilinin yönünü değiştirmek için geri manevra yapmaya başladı. Bu sırada karşı yönden gelen kimliği henüz belirlenemeyen bir kişinin kullandığı 34 JC 902 plakalı otomobil yaklaşık 15 saniye Öz’ün dönmesini bekledi. Ersin Öz daha sonra, otomobile yol verdi. Bu sırada Öz’ün otomobilini geçen sürücü aracının camından çıkardığı tabancayla 2 el ateş etti. Kurşunlardan bir tanesi aracın sol ön kapısına isabet ederken, saldırgan olay yerinden uzaklaştı. Şans eseri yaralanmayan Ersin Öz, olayla ilgili polis ekiplerine ihbarda bulundu. Olay yerinde incelemelerde bulunan polis ekipleri, çevredeki güvenlik kamerası kayıtlarına da el koydu. Ersin Öz, ifadesine başvurulmak üzere polis merkezine götürüldü.

"BANA DOĞRU 2 EL ATEŞ ETTİ"



Aracı kurşunlanan Ersin Öz, olayın aniden geliştiğini belirterek, "Aracım ile evime gitmek üzereyken geri manevra yaptığım sırada bir sürücü uzun uzun korna çalmaya başladı. Ben de aracımı geri alarak diğer araca yol verdim. Beni geçer geçmez şoför penceresinden bir silah çıkartarak bana doğru iki el ateş etti. Aracıma bir kurşun isabet etti, o kurşun bana da gelebilirdi. Polis ekiplerinin bana ateş ederek kaçan şahısı yakalamasını istiyorum" dedi.

10 SANİYE BEKLEMEK ZORUNA GİTTİ


Olayın görgü tanığı Fatih Özgür ise, arkadaşı Ersin Öz'ün ziyarete geldiğini belirterek, “Ersin'le bir süre oturduktan sonra eve gitmek için kalktı. Arkadaşım dükkanımdan ayrıldıktan sonra iki el silah sesi duydum ve kapıya fırladım. Arkadaşımın aracına ateş edilmişti. Hemen polis ekiplerine haber verdik. Kısa süre içerisinde gelen polis ekipleri ateş ederek kaçan şahısı yakalamak için çalışmalarına başladılar" diye konuştu. Özgür güvenlik kamera görüntülerini izlediklerini ve arkadaşının yaklaşık 10 saniyede aracını geri manevrayla çevirdiği esnada olayın gerçekleştiğini söyleyerek, saldırganın bu kadar kısa bir süre beklemek zorunda kalmasına kızdığı için silahını ateşlediğini iddia etti.

KİRALIK OTOMOBİL


Olay yeri inceleme ekipleri topladıkları delil ve çevre dükkanlardan alınan kamera görüntüleri ile 34 JC 902 plakalı otomobilin bir oto kiralama şirketine ait olduğunu tespit etti. Firma yetkililerinin de görüşlerine başvuran polis ekipleri kaçan şahısı yakalamak için çalışmalarına başladı.


SK-ÇK (TT) (FOTOĞRAF)