Doğu ve Güneydoğu'dan göç edip, Adana'ya yerleşen vatandaşların yoğunlukta yaşadığı Dağlıoğlu, Gülbahçesi, Ova, Hürriyet ile Barbaros mahallelerinde, Şırnak'ın Uludere İlçesi'nin Irak sınırındaki hava operasyonunda 34 kişinin ölümünü bahane ederek yapılan korsan gösterilerle ilgili çalışma yapan terörle mücadele ekipleri, ara sokakta havai fişek barutundan bomba hazırlamaya çalışan V.T.'yi suçüstü yakaladı. Gözaltına alınarak Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen V.T.'nin daha önce de aynı suçtan 5 kez gözaltına alındığı anlaşıldı. İfadesinin ardından adliyeye sevk edilen V.T. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet savcısı, 'örgüt faaliyeti çerçevesinde patlayıcı madde bulundurmak' suçundan V.T.'nin 12 yıla kadar hapsini istedi. Sanığın yargılanmasına Adana 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde önümüzdeki günlerde başlanacak.

Savcılıktaki ifadesinde suçlamayı kabul etmeyen V.T., "Ablamın evindeydim. Yeğenlerim bakkala gitmek istedi. Birlikte gittik. Kola alıp içtik. O sırada yüzleri maskeli iki kişi şişeleri istedi. Korkup verdim. Şişeler de parmak izim çıkmış olabilir" dedi.



MKA(OA/CK)



V.T.: Vedat Turgay