Diyarbakır'da yaklaşık 1 yıldır 2'inci Hava Kuvvet Komutanlığı görevini yürüten Korgeneral Mehmet Veysi Ağar, YAŞ'ta emekliliğe sevk edildikten sonra bugün veda ziyaretlerine başladı. Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak'ı makamında ziyaret eden Korgeneral Ağar, görev yaptığı bir yıllık sürede uyum içerisinde çalışmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Korgeneral Ağar, Diyarbakır'ın kadim bir kent olduğunu belirterek, burada görev yapmaktan gurur duyduğunu söyledi.

Vali Mustafa Toprak da, görevde bulundukları süre içerisinde göstermiş oldukları başarılı çalışmalardan dolayı Korgeneral Mehmet Veysi Ağar'ı kutlayarak, emeklilik ve sivil hayatında sağlıklı ve huzur dolu günler diledi. Zİyarette Vali Toprak Korgeneral Ağar'a, Diyarbakır'ın tarihi, kültürel, sanat ve inanç değerlerini tanıtan kitaplarından oluşan kitap seti hediye etti, ayrıca ziyaret anısına plaket sundu.

Şırnak'ın Uludere İlçesi'nde 28 aralık 2011 tarihinde 34 kişinin yaşamını yidirdiği hava operasyonu Diyarbakır 2'nci Hava Kuvvet Komutanlığı'ndan kalkan uçaklar ile gerçekleştirilmişti. O tarihde Diyarbakır 2'nci Hava Kuvvet Komutanı olan ve bu yıl terfi bekleyen Korgeneral Mehmet Veysi Ağar, YAŞ'ta alınan kararla emekliye sevk edildi.



MT(GG/COŞ)