MHP Genel Başkan Adayı Koray Aydın, sabah saatlerinde Antalya'ya geldi. Aydın'ı Antalya Havalimanı'nda aralarında başörtüsünü çıkartarak meclise giren MHP eski Antalya Milletvekili Nesrin Ünal ve eski İl Başkanı Mustafa Akar'ın da bulunduğu partili grubu karşıladı.

Antalya'da partisinin il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında Aydın, Türk halkının ve mevcut iktidarın gerçeklerle yüzleşmeye başladığını söyledi. Aydın, "10 yıldan bu yana Türkiye'yi yöneten siyasal iktidarın boyası dökülüyor, gerçek yüzü de ortaya çıkıyor. Hükümet ilk gerçekle yüzleşmeyi ekonomik anlamda yaşıyor" dedi.

Açıklanan 2012 yılının ilk 9 aylık bütçe rakamlarına göre 14.4 milyar TL bütçe açığı verdiğini belirten Koray Aydın, "Bu ne demek, hükümet yine elini cebimize sokacak demek. Antalyalılar da hazır olsun yakında yeni zamlarla hükümet aradaki farkı elini cebimize sokacak ve bizlerden alacak" diye konuştu.

Aydın, Türkiye ekonomisinin uzun bir süredir bozulma işaretleri vermesine rağmen, mevcut hükümeti 'Ağustos böceği' gibi davranmakla itham etti. MHP Genel Başkan Adayı Aydın, "10 yıldır öte öte, zamanı heba ede ede, halkın kendisine verdiği tek parti avantajını kullanamadan işi yüzüne gözüne bulaştırıp işi bu noktaya getirdi. Yaratılmış olan bir sanal dünyadan uyandık. Kendimize geldik" şeklinde açıklamasına devam etti.

Türkiye ve hükümetin gerçeklerle yüzleştiği bir diğer alanın dış politika olduğunu kaydeden Koray Aydın, 'bir bataklık' olarak gösterdiği Suriye'de mevcut dış politika vizyonun çöktüğünü söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Ortadoğu'da gönüllü maşalık görevi üstlendiğini savunan Aydın, "İç problemleriyle uğraşan bir Türkiye'nin o Suriye bataklığında debelendiğini aklınıza getirin, o iktidar batar gider ama bu Türkiye'nin geleceğine ağır bir darbe olur" diye konuştu.

İktidarının terörle mücadelede riyakar ve iki yüzlü bir politika izlediğini iddia ederek konuşmasını sürdüren Koray Aydın, böylesi bir ortamda muhalefet partilerinin de kendilerine çeki düzen verme ihtiyacının kendisini adaylık noktasına getirdiğini söyledi. Aydın, adaylığıyla ilgili şöyle konuştu:

"Ben meydanlara ineceğim. Demokratik zemine ineceğim. Halkımızı uyandıracağız. Ona anlatacağız. Neyle karşı karşıya olduğunu. Neler yapacağı konusunda onu uyaracağız, dikkatini çekeceğiz. Hem ben hem de partinin bütün organlarıyla birlikte sanki bir seçim atmosferi yaşıyormuşçasına, kahveleri mahallere köylere kadar bunun indirerek Türk milletini yanımıza almaya çalışacağız."

Türk siyasetini yakın bir gelecekte 3 seçimin beklediğinin altını çizen Aydın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı adayı olacağını belirterek, siyasetin yeni figürler etrafında yeniden düzenleneceğini söyledi. MHP Genel Başkan Adayı Aydın, açıklamasında şu ifadeler yer verdi:

"AKP Genel Başkanı, Cumhurbaşkanlığı'na aday olacak. Artık söyledi. AKP kongresinde bunu ortaya koydu. Bu AKP liderliğine yeni bir figür gelebilir demek. MHP'nin de 4 Kasım'da kongresi var. MHP Genel Başkanlığı'na da yeni bir siyasi figür gelebilir. Böylece siyasi alan yeniden tanzim edilecek. Bu yeni siyasi figürlere göre yeni bir denge kurulacak. Bu denge kuruldu mu Türkiye'yi bir on sene de o götürür. Biz böyle bir ortamda MHP'nin başrol oyuncusu olmasını, MHP'nin de iktidar olmasını hedefleyen bir çalışma yürüteceğiz."

Koray Aydın, partisinin bu süreci 'MHP her yerde' sloganıyla karşılamaya hazır olduğunu belirtti.