İlçenin girişinde 1951'de inşa edilen Çaycuma Köprüsü'nün 48 metrelik bölümünün çökmesiyle alttan geçen Filyos Çayı'na düşen minibüs, olaydan 6 gün sonra köprüden 250 metre uzaklıkta bulundu. İçinde 11 kişinin yer aldığı minibüsten sadece 3 kişinin cesedi çıkarıldı. 4 kişinin de köprüden yürürken çaya düştüğü olayda kayıplardan 6'sı, daha sonraki günlerde çayın sazlık ve balçık alanlarında bulundu. Son olarak geçen 29 Mayıs'ta, Çaycuma Belediye Başkanı Ak Parti'li Mithat Gülşen'in babası 79 yaşındaki Kemal Gülşen'in cesedi, çayın denize dökülen bölümünde sahile vurmuş bulundu.

Şimdiye kadar 15 kayıptan 10'unun cesedi bulunurken, Belediye Başkanı Mithat Gülşen'in yeğeni Akdeniz Üniversitesi Ekonometri Bölümü öğrencisi 21 yaşındaki Sezgin Gülşen, ev kadını 49 yaşındaki Kadın Saraç, emekli madenciler 57 yaşındaki Aziz Gülşen, 66 yaşındaki Tahir Özkara ve 59 yaşındaki Necati Azaklıoğlu'na ise hala ulaşılamadı. 5 kişiyi arama çalışmaları, Filyos Çayı'nın köprüden denize kadar olan 20 kilometrelik bölümünde sürüyor.

'TOPRAĞA GÖMÜLDÜĞÜNÜ DÜŞÜNÜYORUZ'

Çaycuma Kaymakamı Hasan Yaman, kayıp 5 kişinin gelen su debisi ile birlikte çay yatağında veya kenarlarında toprağa gömüldüğünü düşündüklerini söyledi. Kaymakam Yaman, şöyle dedi:

"Bu alanın da büyük bir bölümünü iş makineleri ile kazarak taradık ama buna rağmen vatandaşlarımıza ulaşamadık. AFAD teknik elemanlarının şüphelendiği alanlar var. Vatandaşlarımızın bulunma ihtimali yüksek olan yerler var. Teknik elemanlar, takılma, saplanma, kalma, ihtimali olan yerlere yönelik noktaları belirliyorlar. İl Özel İdaresi ve Çaycuma Belediyesi'ne ait iş makieneleri de bu bölgelerde çalışmalarını sürdürüyor. Bu yerlere ilişkin arama çalışmalarımız devam ediyor. Ümit ediyoruz ki kayıp 5 vatandaşımızın bedenlerine ulaşır, yakınlarına teslim ederiz. Bir nebze de olsa ailelerini rahatlatmış oluruz. Aileler devletin bu konuda gayretlerini görüyorlar. Kendileri bu işin zorluğunu da biliyorlar."



DS,EÇ(EE/BT)