İlçenin girişinde bulunan Çaycuma Köprüsü'nün 48 metrelik bölümünün çökmesiyle içinde 11 kişi bulunan minibüs ve o sırada köprüden geçen 4 kişi, alttaki Filyos Çayı'na düşmüştü. Minibüs, olaydan 6 gün sonra köprüden yaklaşık 200 metre uzaklıkta bulunmuş ve içinden 3 kişinin cesedi çıkarılmıştı. Akıntıda sürüklenenlerden 7'sinin de cesedi farklı noktalarda bulunurken, kayıp 5 kişiye ise hala ulaşılamadı.

Olayda yaşamını yitiren minibüsün sahibi ve sürücüsü İsmail Örenbaş'ın Antalya'da yaşayan oğlu Mustafa Örenbaş, minibüsün hurdasını internet üzerinden satışa çıkardı. Mustafa Örenbaş, 2004 model aracın fotoğraflarını siteye ekleyip, alt tarafının sağlam olduğu bilgisine yer verdiği minibüs için 7 bin lira istedi.

Mustafa Örenbaş, çaydan çıkarılan ve hurdaya dönen minibüs için hurda belgesi aldığını belirtti. Örenbaş, "Olaydan sonra büyük üzüntü yaşadık. Hayatını kaybedenlerin hepsini de tanıyorduk. Minibüs bize hep o acı olayı hatırlatıyor. Bu yüzden tamir ettirmek yerine, hurdaya çıkarıp satışa çıkardık" dedi.



GG(EE/BT)