Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Samsun merkez ve İlkadım İlçesi'nde yerli ve yabancı uyruklu kadınlara 8 otelde ve 9 evde fuhuş yaptıran bir çetenin varlığını ortaya çıkartarak 4 ay önce teknik ve fiziki takibe başladı. 5 gün önce operasyonun düğmesine basan polis, 17 noktaya toplam 95 polisle eş zamanlı operasyon düzenledi. Polis, iddiaya göre biri kadın 20 kişiyi 'insan ticareti yapmak, cinsel istismar, fuhuş için suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgüt üyesi olmak, fuhşa teşvik etmek, fuhuşa aracılık etmek, fuhuş için yer temin etmek, fuhşa sürüklenen kişilerin kazancından yararlanarak geçim temin etmek ve maddi menfaat sağlamak' iddialarıyla gözaltına aldı. Fuhuş yaptırılan yerli ve yabancı uyruklu 44 kadının ifadesi alındı. İçlerinden 13 yabancı uyruklu kadın sınır dışı edildi.

Çete elemanı Feride Yazıcı'nın, kiraladığı evde çete elemanlarının ağlarına düşürdüğü kadınlara müşteri bulup erkeklere para karşılığı pazarladığı ileri sürüldü. Diğer çete elemanlarının bazılarının da evlerde fuhuş yaptırdıkları ve kaçmaya meyili olan kadınları tutmak amacıyla evlerin kapılarını kilitledikten sonra köpek bağladıkları da iddia edildi. Otellerde, polis baskınlarına karşı gizli bölme, geçitler, zil ve kamera sistemi ortaya çıkarıldı. Polise ifade veren otel çalışanlarının çoğunun yerli ve yabancı uyruklu kadınlara fuhuş yaptırdıklarını itiraf ettikleri bildirildi.

Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgulamalarını tamamlamasının ardından 20 şüpheliden 17'si, tutuklanmaları talebiyle adliyeye sevk edildi. Dün gece geç saatlere kadar nöbetçi mahmemede ifade veren şüphelilerden Mustafa Büyükdağ (57), Ender Özkök (38), Muzaffer Uluğ (48), Hamza Uluğ (32), Kenan Uluğ (42), Rahan Akkoç (59), Turgut Övüç (50), Yaşar Özdemir (39), Zeki Baysal (60), Kenan Arslan (25), İrfan Yağlı (49), Akif Şimşek (46), Veysel Ataş (39) ve Feride Yazıcı (55) olmak üzere 14 kişi, tutuklanarak cevaevine gönderildi. Diğerleri ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.



HÇ(İS/BT)