Karadeniz Mahallesi'nde denize atlayan karacayı sahile çıktığında yakalayan tekstil fabrikası sahibi Halit Aydoğan, veterinere tedavisini yaptırdıktan sonra İnebolu Orman İşletme Müdürlüğü’ne haber verdi. Yarası tedavi edilen ve sağlığına kavuşan karaca, İnebolu’ya gelen Orman ve Su İşleri Bakanlığı 10'uncu Bölge Müdürlüğü Kastamonu Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. Bir kafese yerleştirilen karaca, daha sonra ekipler tarafından İnebolu’nun Ayvat Köyü Şirvan Mahallesi’ne götürüldü. Ekipler, yaklaşık yarım metre kar bulunan bölgede kafesi taşımakta zorlandı.

İnebolu Orman İşletme Müdürü Osman İkinci ve Kastamonu Şube Müdürlüğü’nde görevli orman endüstri mühendisi İbrahim Parmaksız gözetiminde doğaya bırakılan karaca., önce kafesten çıkmak istemedi. Görevliler kafesi oynatarak karacanın dışarı çıkması için çaba harcadı. Ürkek bakışlarla bir süre sonra kafesten çıkan karaca, karlar içerisinde ormana doğru koşarak gözden kayboldu.

İnebolu Orman İşletme Müdürü Osman İkinci, kurum olarak yaban hayatını koruduklarını belirterek, "’Vatandaşların yaptığı tedavi sonucu karaca sağlığına kavuşmuş. Yeniden bir veteriner kontrolüne gerek görülmedi. Biz de hayvanı yeniden ait olduğu ortama saldık" dedi.



FY(AY/İD)