Konya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, merkez Karatay İlçesi Yenimahalle'de uyuşturucu ticareti yaptığı iddia edilen şebekeye yönelik, son 6 ay içinde 3'üncü operasyonunu gerçekleştirdi. Teknik ve fiziki takibin ardından, daha önce belirlenen adreslere bugün saat 05.30 sıralarında Özel Harekat ekiplerinin de desteğiyle yaklaşık 300 polisin tarafından baskın düzenlendi. Özel Harekat ekipleri, evlerin kapılarını 'koçbaşı' diye tabir edilen balyozla kırarak içeriye girdi. Uyuşturucu bulmak için eğitilen köpeklerin de kullanıldığı operasyonda, evlerin bütün bölümleri, ayakkabı dolapları, içinde bakliyat bulunan çuvallar, bahçeler, buradaki parke taşların altları ve kömürlükler arandı. Operasyonda, aralarında kadınların da bulunduğu 30 kişi gözaltına alındı.

KAÇMAK İSTERKEN YAKALANDI

Polisin geldiğini görüp kaçan 24 yaşındaki Mehmet Ö. ise kısa süren kovalamacanın ardından üzerindeki 500 gram esrarla birlikte yakalandı.

2 AYLIK BEBEĞİYLE SAĞLIK KONTROLÜNE GELDİ

Operasyonda gözaltına şüpheliler, Meram Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne getirilerek sağlık kontrolünden geçirildi. Bir kadın şüpheli kucağındaki 2 aylık bebeğiyle sağlık kontrolüne gelirken, bir şüphelinin de gazetecilere el sallayarak poz vermesi dikkat çekti. Şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından sorgulanmak üzere Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'ne götürüldü.

108 KİŞİ TUTUKLANMIŞTI

Aynı mahalleye son 6 ay içinde yapılan iki operasyonda gözaltına alınan, aralarında kadınların da bulunduğu 153 kişiden, 108'i tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.



İA,HK(İA/CK)



Mehmet Ö.: Öz