Birlik Mahallesi Değirmen Sokak'ta meydana gelen olayda, 2 çocuk annesi Semra Karabela, evinin önünde makas değiştirmek için duran Türkiye Taşkömürü Kurumu'na ait 1001 numaralı kömür yüklü trenin vagonundan tırmıkla yere kömür düşürmeye çalıştı. Evinin bahçe duvarının yamacından vagona uzattığı tırmıkla kömür alırken dengesini kaybedip raylara yuvarlanan Karabela, bu sırada trenin hareket etmesiyle feci şekilde can verdi.

PTT Merkez Müdürlüğü dağıtım servisinde işçi olarak çalışan ve öğle yemeği için eve geldiğinde kazayı öğrenen 49 yaşındaki Atilla Karabela'nın, eşinin parçalanmış cesedini görünce şoka girdiği ve kopan başını alarak eve götürmek istediği ortaya çıktı. Yakındaki akaryakıt istasyonu çalışanlarının engel olduğu Karabela, bugün Merkez Acılık Camii'nde kılınan cenaze namazında da gözyaşlarını tutamadı. Eşinin tabutunun başında oturup taziyeleri kabul eden Atilla Karabela, namaz sırasında da güçlükle ayakta durdu.

Yaklaşan kış nedeniyle evinin yakacak ihtiyacını gidermek için trenden kömür almaya çalıştığı belirtilen Semra Karabela'nın cenazesi, öğle namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra toprağa verildi.

Kazanın ardından ifadesi alınmak üzere karakola götürülen makinist Ö.Y.'nin ise daha sonra serbest bırakıldığı belirtildi.



DS(EE/BT)