4 çocuk ve 6 torun sahibi Alime Doğan, yaklaşık 1 yıl önce bel ağrısı rahatsızlığı nedeniyle Konya Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'ne müracaat etti. Yapılan tetkiklerde Doğan'ın kemik iliği kanseri olduğu saptandı. Yaklaşık 5 ay süren kemoterapi tedavisinden olumlu sonuç alınınca doktorlar Doğan'a kök hücre nakli yapılmasına karar verdi. Doğan'dan alınıp dondurulan kök hücreler, yaklaşık 2 ay sonra yine kendisine nakledildi.

Eşinin yaklaşık 15 yıl önce pankreas kanresi sonucu yaşamını yitirdiğini hatırlatan Alime Doğan, nakil sonrası yeniden hayata tutunduğunu ve multu olduğunu belirtti. Torunlarını da çok özlediğini belirten Doğan, taburcu olduktan sonra torunlarına sarılıp öpeceğini söyledi.  

Nakli gerçekleştiren Kök Hücre Nakil Ünitesi Sorumlusu  Doç. Dr. Aynur Uğur Bilgin ise "Hastamıza bir sene önce kemik iliği kanseri teşhisi konuldu. Kendisiyle görüştüğümde yaklaşık 5 ay kemoterapi görmüştü. Hasta kemoterapiye yanıt veriyorsa, hastanın bundan sonraki aşaması nakil olmaktır. Biz de hastamızla konuştuk ikna ettik ve nakil işlemlerine başladık. Hastamızdan aldığımız kök hücrelerini dondurduk, sakladık ardından 2 ay sonra kök hücre naklini gerçekleştirdik. Nakil sırasında hiçbir problemimiz olmadı" diye konuştu.



HK(İA/SS)