Genel seçimden iki gün önce Havagazı Fabrikası’nda CHP milletvekili adaylarının tanıtım toplantısında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam ile tartışmış ona “Yeter yedi yıldır senden çektiklerimiz. Sen bana hesap soracak adam mısın? Sen kimsin? Manyak” diye bağırmıştı. Kocaoğlu’ndan kamuoyu önünde özür dilemesini bekleyen Susam, bu özür gelmeyince Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu ve 20 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

KOCAOĞLU ÖZÜR DİLEDİ

Geçtiğimiz günlerde tarafların avukatlarının başlattığı barış görüşmeleri sonuç verdi. Kocaoğlu, medya temsilcilerinin de katıldığı toplantıda Susam’dan özür diledi. Susam da tazminat davası ve suç duyurusunu geri çekti.

"ÖZÜR YETERLİ"

CHP İzmir Milletvekili Susam, “Ben bu olayın yaşanmasından son derece üzüntü duydum. Bu üzüntümün nedeni hiç hak etmediğim, benimle ilgisi olmayan sözlere muhatap olmaktı. Üstelik bu sözleri kendi partilimiz, arkadaşımız söylemişti. Kamuoyu önünde özür bekledim, gecikince dava açtım. Sonra Kocaoğlu haksız olduğunu kabul edip özür diledi. Bu benim için yeterli. Amacım Kocaoğlu’nu mahkum ettirmek para ödetmek değildi, bu nedenle davayı geri çektim” dedi.