Türkiye Doğu'dan gelen şehit haberleriyle sarsılırken, bir yandan da çiçeği burnunda Mehmetçikler duygusal görüntülerle vatani görevlerine uğurlanıyor. İzmit caddelerinde asker konvoylarında meşaleler yakılırken, bayrağa sarılı halde vatani görevine uğurlanan gençlere moral için teröre lanet sloganları atılıyor.

Dün gece kısa adı KANÇEV-DER olan Kandıra Çevre Köyleri Derneği ile İzmit belediyesi 92/3 tertip olarak vatan hizmetine gidecek asker adayları için bir etkinlik düzenlendi. Doğu Kışla Gençlik Parkı’nda düzenlenen 'Mehmetlerimizi Askere Uğurluyoruz' adı altındaki etkinlikte İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Kocaeli Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu, Kandıra Müftüsü Burhan Bilgin, belediye meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları  gaziler, sivil toplum örgüt temsilcileriyle 43 asker adayı ve yakınları hazır bulundu.

Belediye Başkanı Nevzat Doğan yaptığı konuşmada dünyada Türkiye'den başka hiç bir milletin askere çocuğunu davul zurna eşliğinde göndermediğini belirterek böyle bir duygunun ancak Türklere mahsus olduğunu söyledi. Asker ocağının bir okul, birlik ve beraberliğin pekiştiği yer olduğunu söyledi. Doğan, "Türk milletinde vatan borcunu ödemek, askerlik yapmak erdemliktir. Bizler, öyle bir milletiz ki, askere evladımızı vatana millet kurban olsun diye kına yakarak gönderiyoruz. Sizler sayesinde bizler evlerimizde rahat uyuyacağız. Bu millet, siz Mehmetçiklerimize her zaman minnettardır. Güle güle gidin güle güle gelin" dedi.

Kınaların yakıldığı asker traşlarının da yapıldığı gecede, vatani görevlerine uğurlanan 43 asker adayına çeşitli armağanlar da verildi.

 

YE(MB/AAA)