Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Kampüsü'nde, bugün öğle saatlerinde protesto gösterisi ve yürüyüş olacağı ihbarını alan polis güvenlik önlemi aldı. 100'ün üzerinde Çevik Kuvvet polisi ve panzerlerinde bulunduğu kampüs içinde, "Halkların Demokratik Kongresi Kocaeli Gençlik Meclisi" üyesi olduklarını belirten 200 öğrenci, sosyal tesislerin önünde, geçtiğimiz yıl Uludere'de yaşanan 34 kişinin hayatını kaybettiği olayı protesto etti. Eylemde yere yatan 34 öğrencinin üzerleri battaniye ile örtüldü. Ayak uçlarına da olayda hayatını kaybedenlerin adlarının yazılı olduğu kartonlar koyuldu. Ayakta kalan öğrenciler de ellerinde ölenlerin adları yazılı kartonları tutarak, ağızlarını da siyah bantla kapattılar.

"TOPLU HALDE KATLEDİLDİLER"

Grup, bu eylemin ardından Türkçe ve Kürtçe açıklama yaptı. Yapılan açıklamada şöyle denildi:  

"364 gece önce hiçbirimizin varlığından haberdar olmadığı bir köye karla karışık bomba yağdı. Hayatlarını idame ettirmek için kendilerine sınır ticaretinden başka bir yol bırakılmamış insanlar bir gece ansınız yıllardır bölgedeki askeri birliklerin bilgisi dahilinde giriş çıkış yaptıkları sınırın Irak tarafında sınır ötesi bir operasyonla savaş uçakları tarafından 19'u çocuk 34 kişi bombardıman ile toplu halde katledildi." 

Bugün katliamın sorumluları yerine köylülerin yargılandığı belirtilen açıklamanın ardından grup sessizce dağıldı. Polisin Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Kampüsü içinde aldığı güvenlik önlemleri ise sürüyor.



EA,OU,EY(MB/AK)