Kocaeli'nde Valilik ve Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere tüm kurumlar Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın gelişine hazırlanıyor. Büyükşehir Belediyesi ekipleri, müteahhit firmalardan da destek alarak hem kongrenin yapılacağı İsmetpaşa Stadı'nı temizlerken, geçiş güzergahındaki eskiyen ne varsa değiştirip boyattı, yeni çiçekler ekti. Stada AK Parti bayrakları ile muhtemelen kongreye bir gün kala asılacak.

Cumartesi günü İzmit'te ayrıca 133 hizmetin toplu açılışını yapacak olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yeni yaptırılan 5 yıldızlı bir otelin de açılışını gerçekleştirecek. Akşam da Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nun oğlu Harun Karaosmanoğlu'nun Lastik-İş Sendikası tesislerinde yapılacak düğün töreninde nikah şahidi olacak.

Belediye ekipleri, Başbakan Erdoğan'ın geçiş güzergahının tamamının yanı sıra düğünün yapılacağı Lastik-İş Sendikası tesislerinin bahçesini de çiçeklendiriyor. Tesisin bulunduğu İzmit Körfezi'nin sahil şeridi de temizlenip yeniden düzenleniyor.

Bu arada Başbakın gelişi nedeniyle başta güvenlik olmak üzere diğer önlemler için de Ankara'dan da bir heyet Kocaeli'ne geldi.



MB(MB/AAA)