Muğla ve ilçelerindeki temaslarını sürdüren DP Genel Başkanı Gültekin Uysal bugün de İl Başkanı Zekai Alper, Genel Başkan Yardımcısı Cem Karakeçeli, İlçe Başkanı Nihal İmbat ve yönetim kurulu üyeleriyle Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'u makamında ziyaret etti.

Belediye binasının girişinde kendisini karşılaşan Kocadon ile makama kadar el ele tutuşarak yürüyen Uysal, AK Parti Hükümeti’nin son dönemlerde belediyelere yaptığı operasyonları sert dille eleştirdi. Uysal, "Hukuğun gerçek anlamda çalışmadığı bir dönemden geçiyoruz. AK Parti 10 yıl iktidarda olmanın verdiği duyguyla, mülkiyet hissiyle hareket ederek, yargıyı kullanarak siyasete alet ederek her türlü baskıyı uyguluyor. Seçilmişlere yönelik yapılan operasyonların çok daha nazik ve hukuğa uygun bir biçimde yapılması gerektiği düşünüyoruz" dedi.

Uysal, Kocadon’a Muğla büyükşehir belediye başkanlığı adaylığı konusunda her türlü desteği vermeye hazır olduğunu da söyledi.

Kocadon’da yaptığı konuşmada gerçek dostların zor günlerde belli olduğunu belirterek, "Genel başkanımız beni cezaevinde de ziyaret edip destek verdi, şimdi de geçmiş olsuna geldi. Edirne’den Artvine'e kadar partimin çeşitli organlarından destek gördüm. Siyasette ağır vasıta ehliyetli şoför gibiyim. Hangi görev verilirse direksiyona geçmeye hazırım. Muğla'daki göreve de hazırım" dedi.

Kocadon'un cam tablo hediye ettiği Gültekin Uysal, belediye önünde hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra Ula'ya hareket etti.