Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'ne gelen Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar’ı, Çorlu Şube Başkanı Selime Dodurka ve Yönetim Kurulu üyeleri karşıladı. Omurtak Caddesi üzerinde Türk Kızılayı tarafından yaptırılan 5 katlı kız öğrenci yurdunu gezen Akar, daha sonra Kaymakam Ali Dursun’u makamında ziyaret etti. Türk Kızılayı’nın çalışmaları hakkında bilgi veren Akar, Kaymakam Dursun’a Kızılay plaketi hediye etti.

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası’nda şube yöneticileri ve üyeleriyle bir araya gelen Ahmet Lütfi Akar, geniş bir faaliyet alanına sahip olduklarını söyledi. Bölgesel kan merkezleri oluşturmak için çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Akar, "Bir taraftan kan merkezlerini Türkiye’nin her yerinde yürütmeye devam ederken bir yandan da afetler ve benzeri olaylar ile uğraşıyoruz. Van depreminde ciddi bir sınav verdik. Burada 80 bin adet çadır kurduk. Deprem zedelerin her türlü ihtiyaçlarını karşıladık. Bu bizim en doğal görevimiz. Van’da yaşanan olaylarda hatalarımızı ve doğrularımızı gördük" dedi.

Suriye’de yaşanan olaylardan kaçıp Türkiye’ye sığınanların ihtiyaçlarını da karşıladıklarını belirten Akar, "Burada zulümden kaçan misafirlerimize çadır kentler kuruyor ve gerekli gıda, barınma, eğitim ve psikososyal ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Suriye’den gelen misafirlerimizin maddi ihtiyaçlarını devlet karşılarken hizmetini biz veriyoruz" diye konuştu.



MY(LK/SS)