Türkiye'nin ilk marka tescilli öğrenci topluluğu olan AKÜ İşletme ve Ekonomi Kulubü tarafından 6'ncısı düzenlenen İnovasyon Zirvesi'nin bu yılki konusu 'sosyal sorumluluk' olarak belirlendi. Ahmet Necdet Sezer Kampüsü Atatürk Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen zirvede bireylerin ve kurumların sosyal sorumluluk projeleri görüşüldü. Yerel birçok firmanın destek verdiği zirveye Afyonkarahisar Belediye Başkanı AK Parti'li Burhanettin Çoban, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Düşün Taşın Derneği Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Selim Çavuş, yazar Sevinç Engin, İnovasyon-Kurumsal Sosyal Sorumluluk Danışmanı Nilda Berrin Alptekin katıldı.

SOKAK HAYVANLARINA ÖZEL BAKIM

Zirvenin açılış konuşmasını yapan Başkan Çoban, belediyelerin devletin vatandaşa en yakın yüzü olduğunu, bu nedenle kamu yatırımlarını dikkatli kullanması gerektiğini söyledi. Belediye olarak sosyal sorumluluk projelerine önem verdiklerini hatırlatan Çoban, ihtiyaç sahibi öğrencilerin merkezi sınavlara hazırlanabilmeleri için kentin çeşitli yerlerinde Bilgi Evi kurduklarını vurguladı. Sosyal sorumluluk çerçevesinde hayvan barınağı da yaptıklarını belirten Çoban, "Şehrimizde yaşayan başıboş hayvanların aç ve susuz kalmamaları için çok güzel bir hayvan barınağını faaliyete soktuk. Biz sadece su vermiyoruz. Bizim barınağımızdaki tüm köpekler, kediler, sucukla, sosisle, salamla, kavurmayla besleniyor, kemik de vermiyoruz. Çünkü ilimiz bir sucuk şehri. Sadece ve sadece sucuk, sosis, salam ve kavurma veriyoruz" dedi.

AKÜ Rektörü Prof.Dr. Mustafa Solak ise öğrenci kulüplerinin çalışmalarını teşvik ettiklerini belirtti.

İSTEYEN BAĞIŞLAYACAK, İSTEYEN ALACAK

AKÜ'nün marka topluluğu İşletme ve Ekonomi Kulübü'nün düzenlediği ve sosyal sorumluluk projelerinin görüşüldüğü 6'ncı İnovasyon Zirvesi'nde, 'Kitap Kumbarası' projesi de hayata geçirildi. Düşün Taşın Derneği tarafından geliştirilen proje kapsamında dernek ile öğrenci kulüpleri işbirliği yapacak. Projede, en zengin bilgi kaynağı olarak nitelenen kitapların, bu kaynağa ulaşamayan insanlara ulaştırılması öngörülüyor. Kısa bir süre sonra faaliyete geçeceği açıklanan www.kitapkumbarasi.com internet sitesi aracılığıyla kitaba ihtiyaç duyanlar ile kitap bağışlamak isteyenler bir araya gelecek. Proje kapsamında, Düşün Taşın Derneği Başkanı Selim Çavuş, İşletme ve Ekonomi Kulübü Danışmanı Doç.Dr. Tuğrul Kandemir ile İşletme ve Ekonomi Kulübü Başkanı Mükremin Okur ortaklık protokolu imzaladı.

Proje hakkında bilgi veren Selim Çavuş, "Çeşitli dernekler, vakıflar kitap kampanyası düzenliyor. Biz bu proje ile kitap toplama kampanyalarının bir çatı altında yürütülmesini hedefliyoruz. Ayrıca ülkemizde okuma oranını her yıl yüzde 1 oranında artırmak için çaba sarf edeceğiz" dedi.