Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'nda 5 Eylül'de meydana gelen patlamanın ardından etrafa 100 bini aşkın mühimmat saçıldı. 16 Eylül'de bahçesinde ceviz toplayan 43 yaşındaki Veli Kulak cephanelikteki patlamayla saçılan fünyeye dokununca sağ elinden yaralandı.

Bu patlamanın ardından Kışlacık Köyü'nde bugün yeniden mühimmat arama- tarama çalışmaları başlatıldı.

Kışlacık Köyü Muhtarı Ahmet Demir'in eşlik ettiği 20 kişilik özel ekip, 15 gün sonra yeniden başlattıkları arama çalışmalarında, 80 patlamamış el bombası buldu. Yaklaşık 30 dönümlük alanı tarayan ekip, bulduğu el bombalarını imha etmek üzere özel kasalara yerleştirdi. Arama çalışmaları sırasında köylüler de patlayıcı maddelere karşı anons yapılarak uyarıldı. Anonsta bomba bulunması ve görülmesi halinde kesinlikle dokunulmaması ve yetkililere bildirilmesi istendi.

'PATLAMADAN ENDİŞE EDİYORUZ'

Çalışmaların yeniden başlatılması için talepte bulunduklarını kaydeden Kışlacık Muhtarı Ahmet Demir, bölgenin 4 kez arandığını, ancak buna rağmen her aramada bombaya rastladıklarını söyledi. Metal dedektörü ve uzman köpeklerle de arama yapılmasını isteyen Demir, yeni bir patlamadan endişelendiklerini anlattı.