Siirt Belediyesi'nin ikincisini düzenlediği, 'Geleneksel Siirt Fıstık ve Doğa ile Buluşma Festivali', İlkay Akkaya ve Diyar'ın konserleriyle sona erdi. Festivalin son gününde Atatürk Stadyumu'nda düzenlenen, BDP Genel Başkan Yardımcısı Siirt milletvekili Gültan Kışanak'ın da katıldığı konser öncesinde PKK ve Abdullah Öcalan lehine sloganlar atıldı. Konser öncesi konuşan Kışanak, son günlerde sık konuşulan diyalog ve müzakere konusunda birkaç cümle söylemek istediğini belirterek, "Değerli halkımız, Kürt sorunu bir halkın bizim hak ve özgürlük sorunudur. Haklarımızı özgürlüklerimizi sonuna kadar yaşayacağız. Bunun için kimseden talepte bulunmuyor, rica etmiyor, minnet etmiyoruz. Biz özgürlüklerimizi yaşamaya kararlıyız" dedi.

Kürt sorununun masada konuşarak, diyalog kurarak, müzakere edilerek halledilebileceğini belirten BDP Genel Başkan Yardımcısı Kışanak, şöyle devam etti:

"TÜRK VE ARAP HALKI İLE KARDEŞÇE YAŞAMANIN YOLUNU BİLİYORUZ"

"Bu sorun; Kürt halkını ve onun iradesini Kürt halk önderi sayın Abdullah Öcalan'ı muhatap kabul ederek çözülecek bir sorundur. Başbakan çok önemli bir itirafta bulundu. Dedi ki; 'Görüşmeleri biz kestik.' Bu sözler şimdiye kadar bu akan kanın sorumlusu olduğunu kabul etmektir. Kürt halkı masadadır, Kürt halkı masayı terk etmedi. Kürt halkının talepleri de masadadır. Özgürlük istedik, çözüm yöntemleri de masadadır. İstiyorlarsa buyursunlar masaya otursunlar. İstemiyorlarsa gölge etmesinler başka ihsan istemez. Biz Türk halkıyla da Arap halkıyla da yan yana kardeşçe özgürlük içerisinde yaşamanın yolunu da biliyoruz. Bu yolda önümüze çıkacak olan engelleri de bir bir aşarak bu günlere geldik bundan sonra kim engel olmak isterse onu aşacak gücümüz ve irademiz var."

Kışanak, Başbakan Erdoğan tarafından dokunulmazlıklarının gündeme getirildiğine değinirken, "Hodri meydan; işte Siirt. Gel şimdi hemen yarın sandık kuralım. Eğer ben geçen seçimlerde Siirt halkından aldığım 53 bin oydan 1 tek oy eksik alırsam istifa edeceğim. Halkın verdiği yetkileri hiç kimse alamaz. Ancak, diktatör, despot olanlar halka zulüm edenler belki buna teşebbüs edebilir. Ancak buna güçleri yetmez. Çünkü, ben sizin yoldaşınızım sizin aranızda olurum sizinle birlikte dağda bayırda olurum. Bu halkın verdiği görevi ancak halk alabilir. Demokrasinin birinci dersi budur; bunu öğrenecekler. Halkın verdiği yetkiyi ancak, halk geri alır. Bu birinci dersten bile sınıfta kalanlar bu ülkeye barış ve özgürlük getiremezler."

BDP Genel Başkan Yardımcısı Kışanak, Şemdinli'de 'gerillalar' olarak nitelendirdikleri PKK'lılarla karşılaşıp onlarla selamlaştıkları için dokunulmazlıklarının kaldırılmak istendiğini anlatırken, "İşte Siirt halkı burada ben şimdi size soruyorum sizler gerillayı görürseniz ona sarılmaz mısınız? Gerilla bu halkın çocuğu değil mi? Gerilla çözemediğimiz Kürt sorunu nedeniyle yaşamını ortaya koymadı mı? O zaman bize düşen görev bu sorunu çözmek demokratik bir Cumhuriyet demokratik özerk bir Kürdistan'ı inşa etmek gerillalarla bu meydanda kucaklaşmaktır" diye konuştu.