İşçi emeklisi Etem Henkoğlu, 24 Kasım Cumartesi gecesi yüksek tansiyona bağlı rahatsızlık geçirince yakınları tarafından Denizli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Etem Henkoğlu, Acil Servis'te yapılan ilk müdahalenin ardından Nöroloji Yoğun Bakım Servisi’ne alındı. Henkoğlu’nun, yoğun bakımda geçirdiği 4 günün ardından bugün beyin ölümü gerçekleşti. Henkoğlu’nun organları, hemşire kızı Kiraz Çakıcı tarafından bağışlandı.

Ege Üniversitesi Hastanesi’nden gelen bir ekip, yapılan ameliyat ile Henkoğlu’nun 2 böbreğini alarak İzmir’de organ bekleyen hastalara götürdü.

Kiraz Çakıcı, nakil organ bulunmasının zor olduğunu bildiğini, bu yüzden babasının organlarını bağışladığını söyledi. Kiraz Çakıcı, "Babam sağken organ bağışıyla ilgili herhangi bir talebi yoktu. Beyin ölümü gerçekleştikten sonra hastane yetkililerinin isteği üzerine organlarını bağışladık. Annemi de 10 ay önce karaciğer yetmezliğinden kaybetmiştik. Belki karaciğer nakli yapılabilseydi annem şu an aramızda olabilirdi. Ben de bir sağlık çalışanı olarak organ naklinin önemini ve ne kadar zor bulunduğunu biliyorum. Babamın organlarını bağışlayarak onun adına başka birine hayat verebilirdiysek ne mutlu bize" dedi.



RÇ(İÖ/SS)