Olay, geçen cumartesi günü saat 04.00 sıralarında merkez Seyhan İlçesi'ne bağlı Kocavezir Mahallesi'nde meydana geldi. Salih Yorulmaz ile oğlu 19 yaşındaki Ahmet Yorulmaz, ikinci el eşya alım satımı yaptıkları Güney Kıyı Boyu Caddesi üzerindeki, 'bitpazarı' olarak bilinen pazar yerine geldi. Baba ile oğul tezgahlarını açarken, enişteleri Şahin C. ile kardeşi 25 yaşındaki Ömer C. ve İbrahim S. yanlarına geldi. Şahin C., evi terk eden eşi M.C.'nin tekrar dönmesi için kayınpederiyle tartışırken İbrahim S. de üzerindeki tabancayla baba ile oğluna ateş etti. Yaralanan baba ve oğul, Adana Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Kalbine 3 mermi isabet eden Salih Yorulmaz tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. 'Deli İbo' olarak tanınan İbrahim S. gözaltına alınırken, Şahin C. ve kardeşi ise kaçtı. Olayla ilgili çalışma başlatan Cinayet Bürosu ekipleri, Şahin C. ile kardeşi Ömer C. ve onlara yardım ettiği ileri sürülen kardeşleri Müslüm C. ile Ahmet K.'yı gözaltına aldı.

EŞİ BABA EVİNE DÖNÜNCE ÇILDIRDI

Şahin C.'nin eşi M.C.'nin geçimsizlik nedeniyle babası Salih Yorulmaz'ın evine döndüğü öğrenildi. Kayınpederinin evine giden Şahin C.'nin, eşini evine dönmeye ikna edemediği, kayınpederinin de, "Artık kızım seni istemiyor, bir daha kapıma gelme. Bu iş bitti" diye çıkıştığı ileri sürüldü. Bu nedenle Şahin C.'nin İbrahim S.'ye kayınpederini öldürttüğü iddia edildi.

ADLİYEYE SEVK EDİLDİLER

Sorgusunda suçlamayı kabul etmeyen Şahin C., cinayet şüphelisi 'Deli İbo' lakaplı İbrahim S. ile diğer şüpheliler adliyeye sevk edildi. Polisteki ifadesinde cinayete azmettirme iddiasını kabul etmeyen Şahin C., "Biz tartışıyorduk, Deli İbo galeyana gelip, tabancasını çıkartıp ateş etti. Ben böyle olmasını istemiyordum" dedi. Polislerin arasında adliyeye götürülen şüphelilerden İbrahim S., basın mensuplarına, "Bu yüze iyi bakın unutmayın" diyerek bağırdı.



FK(BK/CK)