Doğu illerinden kente uyuşturucu getireceleği ihbarı üzerine İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği ekipleri çalışma başlattı. Ekiplerin araştırmalarının ardından uyuşturucu getirmek için Diyarbakır’a ve Şanlıurfa illerine giden farklı şebeke üyelerinin kimlikleri belirlendi.

İZMİR GİRİŞİNDE YAKALANDILAR

Uyuşturucuları teslim aldıktan sonra takibe alınan zehir tacirlerine yönelik polis, Bornova girişinde önlem aldı. Aynı gün farklı zamanlarda yapılan operasonların ilkinde 45 yaşındaki M.İ. ile 15 yaşındaki yeğeni M.Ö. yakalandı. Şüphelilerin otomobilinde gizlenmiş şekilde de 2 kilo 250 gram esrar ele geçirildi. Kiralık otomobille gittiği Diyarbakır’dan uyuşturucuyu teslim alan M.İ.’nin çeşitli suçlardan suç kaydının bulunduğu, yeğenini de yanında götürdüğü belirledi.

Aynı yerde yapılan ikinci operasyon ise Şanlıurfa’dan gelen 37 yaşındaki L.U. ile aynı yaştaki M.Ç. yakalandı. Yine sevkiyatta kiralık otomobil kullanan şüphelilerle birlikte de 43 kilo esrar ele geçirildi. Şüphelilerden M.Ç., kredi kartı borcunu ödeyemediğini 2 bin TL alabilmek içinde kuryelik yaptığını söylediği öğrenildi. İşlemlerin ardından 4 şüpheli, Adliye'ye sevk edildi.


----

M.İ.: Münir İyam

M.Ö.: Mehmet Öncül

L.U.: Levent Uluslu

M.Ç.: Mustafa Çelimcan