Vefa Hacı Kadın Mahallesi Sarı Beyazıt Caddesi 5 numarada bulunan 3 katlı apartmanda saat 08.00 sıralarında kavga çıktı. İhbar üzerine olay yerine giden Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, kavganın olduğu apartmanın en üst  katına çıktı. Polis, dışarıdan kilitli olan kapıyı balyozla kırıp içeri girdi. Polis, yerde yatan yaralılar ve başlarında onlarca kişiyle karşılaştı. Zeminin tamamı kan olan evdeki yaralı 8 kişi ambulanslarla çevredeki hastanelere sevk edildi.


Bu sırada evde bulunan ve kaçak olduğu belirlenen Burma (Myanmar) uyruklu 14 kişi polis minibüsüne bindirilerek Beyazıt Polis Merkezi'ne gönderildi. Yetkililer, 3 kişinin kiraladığı evde 23 kişinin kaldığını belirtti. Evden 22 kişinin çıktığı 1 kişinin ise arandığı öğrenildi.


Yapılan sorgulama sonucunda aynı evi paylaşan 23 kişi arasında para anlaşmazlığı yüzünden kavga çıktığı belirlendi. Kira parasının toplanması sırasında evde bulunanlar arasında önce tartışma çıktığı sonra da kavgaya dönüştüğü öğrenildi. Evde bulunmayan şüphelinin ise kapıyı bu kişilerin üzerine kapıyı kilitleyip kaçmış olabileceği öne sürüldü. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.


(BB) (FOTOĞRAF)