Kızılcabölük Beldesi'nde belediye tarafından, askere gidecek gençler için eğlence düzenlendi. Asker adaylarının aileleri başta olmak üzere, 2 bine yakın kişinin katıldığı eğlencede vatani görevini yapacak gençler için dualar da okundu. Aycan İnaç'ın çalıp seslendirdiği şarkılarla, asker adayları, arkadaşları, nişanlıları ve sözlüleriyle doyasıya eğlendi.

Asker adaylarına Türk bayrağı hediye eden Kızılcabölük Belediye Başkanı MHP'li Abdülkadir Uslu, anne ve babalara seslendi. Başkan Uslu, "Zor bir dönemden geçtiğimiz şu günlerde gençlerimizi yolcu ederken belki biraz tedirginiz, belki biraz heyecanlıyız ama ondan da öte onurluyuz, gururluyuz. Asker anası, asker babası olarak göğsünüzü kabartarak dolaşacaksınız. Temennimiz ve inancımız, gençlerimiz bu kutsal vazifeden burunları kanamadan geleceklerdir. Asker ocağı, peygamber ocağıdır" dedi.

Eğlence sırasında, her yıl olduğu gibi asker adayları için kına töreni de yapıldı. Asker adaylarının ellerine kınaları yakılırken, duygusal anlar yaşandı. Arkadaşları, gençleri, "En büyük asker bizim asker" diye bağırarak havaya atıp, tuttu.



RÇ(AÖ/CK)