Gazipaşa'daki programın ardından parti otobüsüyle Alanya'ya geçen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Alanya'nın Mahmutlar Beldesi'nde halka seslendi. Parti otobüsü üzerinden yaklaşık 250 kişiye konuşan Kılıçdaroğlu, “Çay içmeye geldim ama siz korsan gösteri düzenliyorsunuz. Ergenekon dolayısıyla Silivri'ye gidebilirsiniz. Demokrasi mücadelesini sonuna kadar yapacağız. Bir bedel ödemek gerekiyorsa o bedeli ödeyeceğiz. Halkın ayağa kalkması lazım. Zam ve zulümden bıktı bu millet" diye konuştu.

O BATAKLIKTAN NASIL ÇIKACAKSIN

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Şam fatihi' olmaya meylettiğini iddia eden CHP Lideri Kılıçdaroğlu, “3 saate Şam'a gidecekmiş. Şam'a gitmek kolay da nasıl çıkacaksın bir onu anlat bakalım. Nasıl çıkacaksın o bataklıktan?" diye konuştu.

Başkalarının sözüyle hareket edenlerin bir gün gelip gelir duvara çarpacağını belirten Kemal Kılıçdaroğlu, “Gedikleri nokta o. Geldiler duvara çarptılar" dedi.

Türkiye'nin Suriye politikasında tarafları barıştırmak yerine bir tarafı silahlandırmayı tercih ettiğini savunan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

“Eline silahı veriyoruz, 'Git arkadaşını öldür' diyoruz. Türkiye Cumhuriyeti'ne yakışır mı bu? Tarafları barıştıracağına git onu öldür diyorsun. Sonra dönüyorsun demokrasi ve özgürlüklerden bahsediyorsun. Önce sen kendine dön bakalım, bu ülkede demokrasi var mı?"

YEREL YÖNETİM DEMOKRASİNİN BEŞİĞİDİR

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, TBMM'de ilgili komisyonlara sevk edilen yeni büyükşehir yasasıyla aralarında Mahmutlar'ın da olduğu belde belediyelerinin kapatılacağını söyledi. Kılıçdaroğlu, “Demokrasinin beşiği yerel yönetimlerdir. Halkın en rahat ulaşabileceği kişi yerelde belediye, mahallede ve köyde muhtardır. Siz belediyeyi niye kapatırsınız? Vatandaş gelecek derdini anlatacak orada?" diye konuştu.

Mahmutlar'da 21 Ekim'de referandumla halkın belediyenin kapatılıp kapatılmaması noktasında eğiliminin ortaya konacağını belirten Kılıçdaroğlu, “Belediye kapatılsın diye karar çıkarsa başımızın üzeri. Hayır, belediye açık kalsın diyorsanız sizin sözünüz olmaya Ankara'da söz veriyoruz" diye konuştu.

Belediyelerin kapatılmaması gerektiğini belirten CHP Lideri Kılıçdaroğlu, “Bu demokrasinin kuralıdır. Herşeyi merkezden yönetirim derseniz otoriter rejim yaratmış olursunuz" dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, AK Partili belde belediye başkanlarının da bu yasaya karşı olduğunu ama korkudan tepkilerini dile getiremediğini söyledi.