CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Karşıyaka Belediyesi’nin 11 milyon 600 bin liraya mal olan yedi tesisinin açılış töreni öncesi rekreasyon alanını gezerken atlı karıncaya binen spiderman (öremcek adam) ve palyaço kostümü giyen çocuklarla objektiflere poz verdi.

Kılıçdaroğlu, Atakent’te Ahmet Taner Kışlalı Rekreasyon Alanı’nda gerçekleştirilen törende Ahmet Taner Kışlalı Rekreasyon Alanı, ikinci belediye hizmet binası, sağlık evi, Türkan Saylan Kız Konukevi ile Kadın ve Çocuk Konukevi, Yamanlar Gençlik Eğitim ve Kamp Merkezi ile 21 metre yüksekliğindeki Cumhuriyet Anıtı’nın hizmete açıldığı törende Karşıyaka Belediyesi’nin hizmetlerinin tanıtıldığı film, barkovizyondan izlendi.

Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, törende yaptığı konuşmada, “Bugün bir final değil. Planlayıp bitirmek üzere olduğumuz çok projelerimiz var. Önümüzdeki günlerde sizi daha çok konuk edeceğiz. Bizim için asıl olan tek şey hizmettir. Ranta değil insana dayalı hizmet anlayışımız var. Tüm Türkiye İzmir olsun. Sizin liderliğinizde tüm Türkiye’yi sosyal demokrat belediyecilik ilkeleriyle aydınlatalım” dedi.

İSTANBUL’DA OILSAYDI BURADA YÜKSEK BİNALAR GÖRÜRDÜNÜZ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kürsüye çıkarken bazı gençler üzerinde 'Allah’ına kurban Kılıçdaroğlu' yazılı pankartlar açtı. Partililerin 'İzmir seninle gurur duyuyor' tezahüratı yaptığı Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"İzmirimle ben gurur duyuyorum. Tüm Türkiye İzmir’le gurur duyuyor. Çağdaş bir kentteyiz. Aydınlık bir kentteyiz. Türkiye’yi düşünen geleceğimizi düşünen bir kentteyiz. Kadınların ülkenin sorunlarına sahip çıktığı bir kentteyiz. Kadın erkek eşitliğinin en güçlü temsil edildiği bir kentteyiz. 'Bağımsızlık ve özgürlük benim karakterimdir’ diyen Mustafa Kemal’in kentindeyiz. Kentli olmak uygar olmak demektir. Kentli olmak yeşillikle doğayla barışık olmak demektir. Kentli olmak her boş alana bina yapmak değildir. Kentli olmak tam tersine yeşille doğayla kentliyi buluşturmaktır. Bunu yapanlar sosyal demokrat belediye başkanları. İstanbul’da olsaydı burada yüksek binalar görürdünüz. Çocukların bile nefes alamadığı bir kente dönüştü İstanbul.”

HER ŞEY RANT DEĞİL HER ŞEY PARA DEĞİL

Kemal Kılıçdaroğlu, kentli olmanın özelliklerini sayarken İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni şu sözlerle eleştirdi:

“Kentli olmak işyerine huzur içinde gitmek demektir. Trafikte günün 3- 4 saatini geçirmek değildir. Tüm canlılarla barışık olmak demektir. İzmir kendisiyle ve kentiyle barışık olan bir yerdir. Eğer İzmir bir deprem yaşarsa toplanma alanları gösterilmiş. İstanbul’da da belirlenmişti deprem için ayrılan yerlere binalar yapıldı. İstanbul bir deprem yaşarsa insanların nerede toplanacağı belli değil. Sultanahmet’in siluetini bile bozdular. Her şey rant değil her şey para değil. Paranız olabilir ama huzurun olmadığı bir kentte paranız olsa ne olur? Kentli olmak huzurlu yaşamak değildir. Siz bunu yapmıyorsanız bulunduğunuz kente ihanet ediyorsunuz demektir.”

KOCAOĞLU 397 YILLA ÖDÜLLENDİRİLDİ

Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun metroyu kendi imkanlarıyla İstanbul metrosunun üçte bir fiyatına yaptığını ancak 397 yılla yargılanarak ödüllendirildiğini söyledi. Belediye başkanının halkına hesap vermesi gerektiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, "Bir anakent belediye başkanımız var. Aziz Kocaoğlu. Kocaoğlu çok mütevazı biliyorum. Ama o İzmir’de metroyu İstanbul’un üçte biri fiyatına yaptı. Altını çiziyorum. İstanbul’da yapılan metronun üçte bir fiyatına daha ucuz İzmir’de yaptı. Yaptı da ne oldu ödüllendirildi mi? 397 yıl hapis cezasıyla ödüllendirildi. Bir belediye başkanını temel görevi kentine kentlisine hesap vermektir elbette verecektir. Demokrasilerde siyasetçinin hesap verdiği yer halktır. Halka hesap vermeyenlerin iktidar olduğu Türkiye’de yolsuzlukların önünü alamazsınız” dedi.

Kılıçdaroğlu, 29 Ekim’de Ulus’ta yaşanan gerginliğe değinerek, “Kadın kardeşlerime söylüyorum. Çocuklarınıza sahip çıkar gibi cumhuriyetinize ve ülkenize sahip çıkın. Erkekler bunu pek beceremediler. 29 Ekim’de Ankara’daydım. Eski TBMM binasının olduğu meydandaydım. Çok sayıda kadın vardı. Bakın o meydana kadınlar 3 yaşında 5 yaşında 9 yaşındaki çocuklarıyla geldiler" dedi. Ulus'daki olaylarda yaralananlar arasında 73 yaşındaki bir kadının bulunduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, "Yürüyüşte Hasibe Ana’nın kolları ve bacakları kırıldı. Elinde sadece Türk bayrağı var ve sadece Cumhuriyet’i kutlamak istiyor. Şimdi bir hastanede yatıyor. Onun ellerinden öpüyorum. Tüm İzmir’in selamını gönderiyorum. Hasibe Annemiz diyor ki, 'Buradan çıkacağım ve tekrar cumhuriyeti kutlamaya gideceğim, düzelirsem 10 Kasım’da Anıtkabir’e gideceğim’ diyor. Hiç endişelenmeyin” dişe konuştu.

İktidar için "Cumhuriyet tarihin en bölücü iktidarıdır" diyen Kılıçdaroğlu, "Yazarı çizeri akademisyeni askeri milletvekili, üniversite öğrencisi hapiste. Recep Tayyip Erdoğan milletvekili olamıyordu, yasada engel vardı. Yüzde 34 oy aldı diye onun başkanı olduğu parti ile CHP demokrasi kanallarını çalıştırdı” dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin bağımsızlık için ağır bedeller ödediğini, gerekirse bedel ödemeye hazır olduklarını söyledi, geçmişte başka partilere oy verenleri CHP çatısı altında toplanmaya davet etti.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasının ardından uydu aracılığıyla yedi nokta ile bağlantı kuruldu ve sembolik olarak kırmızı kurdele kesildi.

ED(İÖ/ESM)