Kılıçdaroğlu, İzmir’de partisinin İl Başkanlığı’nı ziyaret ederken İl Başkanı Ali Engin’e sandık çevresi örgütlenmesinin ne durumda olduğunu sordu. Engin, birkaç ilçe dışında örgütlenmenin tamamlandığını eksikliklerin bir ay içinde giderileceğini söyledi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP lideri Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın "Yeni anayasa konusunda umudum her geçen gün azalıyor" sözlerine ilişkin şöyle konuştu:

"Bizim rolümüz çok belli; Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nda sivil bir anayasa yapılması için samimi içten katkı yapmak. Biz katkıyı yapıyoruz zaten. ama Başbakan hangi gerekçe ile umudunun azaldığını söylüyor onu da açıklamasını bekliyoruz. Cemil Çiçek ile yaptığı görüşmeden sonra mı böyle bir umutsuzluğa kapıldı bilmiyoruz ama anayasa değişikliklerini diğer yasalarda olduğu gibi apar topar parlamentodan geçirilmesi gibi bir sürecin olmaması gerekir. Üzerinde uzun uzun tartışılması görüşülmesi gerekiyor. Uzlaşma komisyonu da kendi görevini yapıyor zaten."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 8'inci Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal’ın otopsi raporu hakkında henüz rapor açıklanmadığı için yorum yapmayacağını söyledi.

İzmir’i çok iyi bulduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "İzmir aydın bir kent. Belediyelerimiz ellerinden gelen çabaları gösteriyor. Sosyal demokrat anlayışla toplumcu belediyecilik yapıyorlar. Pek çok sorunun çözümü için daha yaşanabilir bir kent için çalışıyor ve çaba harcıyorlar. İktidarın tüm engellemelerine rağmen bunu yapıyorlar. Bu engellemeler olmasa çok farklı bir İzmir olacaktı. Ama ne yaparlarsa yapsınlar belediye başkanlarımız gereğini yapacaklar" dedi.

Milletvekillerinin ilçe belediye başkan adayı olmamaları yönünde ilke kararı aldıklarını bildiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, milletvekillerinin büyükşehir belediye başkan adaylığını konusunda ise, "Ona henüz karar vermedik" dedi.

"ANKETLER İÇİN DAHA ERKEN"

CHP lideri, belediye başkan adaylarını anket ve örgüt içinde yapılacak eğilim yoklaması ile belirleneceğini vurgulayarak, "İzmir’de bir anket yaptırmadım ama İzmir’le ilgili anketler de gelecek. Daha erken. Parti üyelerimizin katıldığı eğilim yoklaması yapacağız. Anketler de yapacağız Daha sonra adaylarımızı belirleyeceğiz" dedi.

Bir gazetecinin İzmir gezisinde sürekli Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu övdüğünü hatırlatarak; "Aklımıza aday Kocaoğlu mu?' sorusu geldi" sözleri üzerine  Kılıçdaroğlu, "Soru geldiyse yanıtını siz de biliyorsunuz. Aziz Bey’e güveniyoruz, Aziz Bey çalışıyor" dedi.

"GÜLER YÜZLÜ, SABIRLI OLUN"

Kılıçdaroğlu, daha sonra il yöneticileri ile biraraya geldi. Kılıçdaroğlu, örgüt olarak daha çok çalışılmasını, kapı kapı gezilmesini, İzmir’de işin diğer illere göre biraz daha kolay olduğunu belirterek, "İnsanlara rahatlıkla ulaşabiliyorsunuz. Güler yüzlü, sabırlı olun. İnsanların dertlerini sıkıntılarını dinleyin. Siyaset zor bir iş. İşimiz zor diye zorluklar gördüğünüzde yılmayın. Sandık örgütlenmesine önem verin. Bu konuya çok önem veriyoruz" tavsiyelerinde bulundu. İl yöneticileri Genel Başkanları ile bol fotoğraf çektirdi.



ED(İÖ/İD)