Özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nin, terör örgütü PKK'nın üst yapılanması KCK'ya yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlanan aralarında KESK Genel Başkanı Lami Özgen'in de bulunduğu 16 şüpheli bu sabah sağlık kontrolünden geçirildi. Şüpheliler daha sonra Ankara Adliyesi'ne getirildi. Adliyeye getirilen 16 şüphelinin özel yetkili cumhuriyet savcılarınca sorgulamaları devam ediyor.

22'Sİ TUTUKLANMIŞTI 

Operasyon kapsamında gözaltına alınan ve dün adliyeye sevk edilen 34 şüpheliden 22'si tutuklandı. Soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısının tutuklama istemiyle mahkemeye sevk ettiği aralarında sendika yöneticilerinin de bulunduğu 12 şüpheli Ankara 12'nci Ağır Ceza Mahkemesi Nöbetçi Hakimliği tarafından serbest bırakılırken 22'si tutuklandı.

KESK ÜYELERİNİN BEKLEYİŞİ SÜRÜYOR

Öte yandan KESK yöneticilerinin terör örgütü soruşturması kapsamında gözaltına alınmasını protesto etmek için 2 gündür adliye önünde eylem yapan grubun bekleyişi ise sürüyor. KESK üyelerinden oluşan gruba çeşitli siyasi parti ve sivil toplum örgütü üyeleri de destek veriyor. Adliye önündeki protestolarına devam eden grup, 'Susmayacağız, direneceğiz, baskılar bizi yıldıramaz' pankartı açarak, çeşitli sloganlar attıp, alkış, ıslık, slogan ve halaylarla gözaltıları protesto ediyor.



FK(AY/İD)