2009 yılında Sorgun noterliğinden emekli olduktan sonra, Antalya Beldibi'nde bir ev alan evli ve 2 çocuk babası Mehmet Ali Kaplan, bir otelde bahçevan olarak çalışmaya başladı. Kaplan, kene ısırması sonucu bir hafta önce yakalandığı KKKA hastalığından kurtulamayarak hayatını yitirdi. Kaplan'ın ağabeyi Cumhur Kaplan ise kardeşinin önce en yakın sağlık ocağına gittiğini, burada yapılan muayenesinin ardından doktorların bir antibiyotik vererek evine gönderdiğini, ancak yeniden rahatsızlandığını belirterek şunları söyledi:

"Bir müddet sonre rahatsızlığı artan kardeşim, kendi arabasıyla Antalya Atatürk Devlet Hastanesi'ne gitmiş. Burada yapılan tetkikler sonucu kendisine KKKA hastalığı teşhisi konulmuş. Antalya Atatürk Hastanesi'nin yoğun bakımında yer bulunmaması nedeniyle kardeşimi Antalya'daki özel bir hastaneye götürdük. Burada yeniden tetkikleri yapıldıktan sonra uzmanlar bana 'yapacak bir şey yok. Bu KKKA hastalığına yakalanmış. Kene ısırıp düşmüş olabilir. Yaptığımız tetkikler bunu gösteriyor. Biz illa da bundan olmuşta demiyoruz, ancak yapılan tahlillerin sonucu bu hastalığa işaret ediyor' dediler. Aynı gün 16.45'de de vefat etti."

Kaplan'ın Antalya'dan getirilen cenazesi, Sorgun'da öğle namazı beklenmeden saat 09.00'da kılınan cenaze namazının ardından Sorgun Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verildi.



HY(AY/AAA)