Merkez Çukurova İlçesi Belediyesi, Yurt Mahallesi Barış Manço Bulvarı üzerinde bulunan semt pazarını kapalı hale getirmek için çalışma başlattı. Tezgah yerlerini kaybetme korkusuna kapılan pazarcılar da çalışmaları engellemek için eylem başlattı.

Dün sabah saatlerinde tezgah ve kamyonetleriyle Barış Manço Bulvarı'nı trafiğe kapatan pazarcılardan 7 çocuk babası Mehmet Oğuz, benzini üzerine döküp kendini ateşe verdi. Bir anda alev topu haline gelen Mehmet Oğuz, ağır yaralandı. Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'ne kaldırılan Oğuz'un tedavisi devam ederken, sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi.

AİLESİNE YARDIM

Mehmet Oğuz'un esnaf arkadaşları, Dağlıoğlu Mahallesi'nde oturan 7 aylık hamile olan eşi Sevim Oğuz ile 7 çocuğuna sahip çıkarak, kendi aralarında topladıkları ve miktarını açıklamadıkları parayı eşi Sevim Oğuz'a teslim etti. Pazarcı esnafı ayrıca, arkadaşlarının ailesine kuru gıda yardımında da bulundu.

Eşinin sosyal güvencesinin bulunmadığını belirten Sevim Oğuz, "Eşim işini kaybetmemek için kendini yaktı. Buradan yetkililere sesleniyorum. Eşim yandı, başkaları da yanmasın" dedi.



MKA(OA/SS)