Türkiye'nin ilk ve tek 'deep fear' (derin korku) temalı parkı olma özelliği taşıyacak 'Dino Park', mayıs ayında Kemer'e bağlı Göynük Beldesi'nde hizmete açılacak. Antalya'ya 20 kilometre uzaklıkta, 40 bin metrekarelik alan üzerinde kurulacak 'adrenalin' temalı parkta hazırlıklar sürerken, basına yönelik tanıtım gecesi düzenlendi. Tanıtım gecesinde açık alandaki varillerde ateş yakılırken, davetlilere zombi kılığındaki animatörler tarafından köfte ve sucuk ızgara ikram edildi.

12 AY AÇIK OLACAK

Toplantıda park hakkında bilgi veren Dino Park Genel Müdür Barış Dursun, dünyanın sayılı dinozor parklarından biri olacak tesise getirilecek dinozor maketlerinin gerçek boyutlarında, sesli ve hareketli olacağını söyledi. Dino Park alanında yer alacak 'deep fear' bölümünde ise misafirlerin korkularıyla yüzleşeceklerini anlatan Dursun, yaklaşık 5 milyon liraya mal olacak parkın giriş ücretinin henüz belirlenmediğini ancak herkesin yararlanabileceği makul bir fiyat olacağını kaydetti.

Tesiste restoran, kafeterya, çocuk parkı, su parkı, parkı, mağazalar, planetaryum gibi bölümlerin de olacağını anlatan Dursun, "İklim koşulları alternatif turizm için çok uygun. Bu nedenle yatırım için Antalya'yı tercih ettik. Dino Park bölümü 12 ay açık kalacak. 'deep fear' bölümü ise sadece sezonda hizmet verecek" dedi.

ZOMBİLER KORKUTTU

Konuşmanın ardından 'deep fear' bölümünün tanıtımı için korku üzerine bilinen kurguların yer aldığı 'Zombie Dance Show' gösterisi yapıldı. Davetlilerin arasında sık sık 'zombi' kılığında gezen animatörler, korku ve eğlenceyi bir arada yaşattı. Davetlilerin de şova dahil edildiği gecede, ses ve görüntü efektlerinin nasıl hazırlandığı anlatıldı. Davetlilerin zaman zaman korktuğu ve çığlık attığı tanıtımda yetkililer, parkta gösteri yapan animatörlerin makyajla nasıl 'zombi' kılığına girdiğini anlattı.

Makyaj aşamasının uygulamalı olarak gösterildiği bölümde, 2 basın mensubu 'zombiye' dönüştürüldü. Davetliler tesisten ayrılırken de korkulu sürprizlerle karşılaştı. Yollarına çıkan bir mezar maketinden yükselen holografik hayaleti (ışıkla çizilmiş hayalet görüntüsü) görünce korkan davetliler, hemen ardından da testereli katilin temsili saldırısına uğradı.

Tanıtım toplantısı, davetlilerin zombilerle dans etmesiyle ile sona erdi.



SY(SU/CK)