Konukları, 30 bin metrekare alan üzerine kurulan Dinopark'ın yapımcısı Tetra Grup'un ortakları Barış Dursun, Kubilay Yalçın ve Mustafa Erkan karşıladı. Kemer Kaymakamı Bayramali Köse, Göynük Belediye Başkanı CHP'li Necati Topaloğlu ve Kemer İlçe Emniyet Müdürü Hasan Mutlu'nun da katıldığı tanıtım turuna, Kemer ve Göynük'teki anaokullarında öğrenim gören çocuklar da katıldı.

T-Rex, Spinosaurus, Tyrannosaurus, Carnotaurus'un da aralarında yer aldığı 30 ayrı dinozor türünün bulunduğu parkta, dinozor maketlerinin ses çıkarıp hareket etmeleri, ziyaretçiler tarafından ilgiyle izlendi. Çin'de üretildikten sonra, Çinli mühendisler tarafından geçen hafta monte edilen hareketli dinozor maketleri, 16 Mayıs tarihinde turizm sektörüne hizmet vermeye başlayacak.

Tetra Grup ortaklarından Mustafa Erkan, parkta dinozorların yanı sıra, çocuk oyun alanları, 7D sinema, planetaryum (Gökyüzünü, uzayı tanıtmak, merak uyandırmak ve araştırma yapmayı teşvik etmek için kullanılan, eğitim ve eğlence araçları), yer çekimsiz ortamı sağlayan ve astronotların uzay mekiği içerisindeki hareketlerinin anlaşılmasını sağlayacak bir simülatörün de yer aldığını aktardı.

Göynük Belediye Başkanı Necati Topaloğlu ise Kemer'in bu gibi parklarla Belek gibi, alternatif turizm dallarının yer aldığı bir destinasyon olacağına değinerek, "Dinopark görselliği ve her yaşa hitap eden yapısı ile çok sayıda yerli ve yabancı turistin ilgisini çekecek. Göynük'te kısa süre sonra golf sahasının da hizmete girmesiyle alternatif turizm dallarına yeni ilavelerle Kemer turizmini kalkındıracak yeni yatırımların beldemizde açılmasını sağlamaya devam edeceğiz" dedi.