Terör örgütü PKK’nın şehir yapılanması olduğu iddia edilen KCK’ya yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 124'ü tutuklu 205 sanığın yargılandığı davanın öğleden sonraki bölümünde iddianamenin okunmasına ara verilerek sanık avukatlarının talepleri alınmaya başlandı.



TALEPLER ALINIYOR

İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Silivri Cezaevi Yerleşkesi’nin bitişiğindeki büyük salonda görülen duruşmanın talepler bölümünde tüm sanıklar adına avukatlar Hüseyin Boğatekin ve Cihan Özgüneş konuştu. Avukat Hüseyin Boğatekin, mahkemeye sunduğu yazılı talep dilekçesini okuyarak, “Bu garabet metne dayanılarak çoğu tutuklu 205 sanığın adil bir şekilde yargılanamayacağı yadsınamaz bir gerçektir. Hukuka aykırı delillerin dosyadaki mevcudiyeti, hukuk vicdanı ve elbetteki sağlıklı bir ceza yargılaması açısından kabulü imkansız bir durumdur" dedi.


ANA DİLDE SAVUNMA TALEBİ

Boğatekin, tüm sanık avukatları adına şu talepleri sıraladı: “Düşmanlık hukuku mu yoksa ceza hukuku mu uygulanıyor, buna karar verilmeli. Anadilde savunma hakkı, tercüman bulundurulması, hukuka aykırı delillerin dosyadan çıkarılması, tüm müvekkillerin tahliye edilmesini talep ediyoruz"


SİYASET AKADEMİSİ

Avukat Cihan Özgüneş BDP bünyesinde kurulan Siyaset Akademi'lerinin yasa dışı olduğu iddialarının gerçekdışı olduğunu savundu. Özgüneş, dosyada özellikle 32 kişinin siyaset akademisinde ders verdiği ya da ders aldığı için 'yasa dışı faaliyette bulunduğu' iddiasıyla tutuklandığını belirterek, “Siyaset Akademisi, BDP'nin siyasi organıdır, partinin tüzüğüne göre kurulmuştur, eğitim faaliyetleri bir genel başkan yardımcısı başkanlığında oluşturulan organ tarafından belirlenir ve derslerde verilen başlıklar yönetmelikte belirtilmiş ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının onayından geçmiştirö dedi. Mahkeme Başkanı Ali Alçık, taleplerin alınmasına ara vererek duruşmayı yarın saat 09.00'a erteledi.