Tunceli Jandarma Alay Komutanlığı görevindeyken 1994 yılında lojmanında intihar ettiği ileri sürülen Albay Kazım Çillioğlu’nun şüpheli ölümünü araştıran Malatya Özel Yetkili Savcılığı, çeşitli bulgulara ulaştı. İlk olarak mezarının açılmasının ardından Kazım Çillioğlu’nun yeniden yapılan otopsisinde saç köklerinde arsenik, kaburgada kırık ve kürek kemiğinde kurşun deliği tespit edildi. Özel yetkili savcılığın soruşturmayı genişletmesi üzerine, Çillioğlu’nun ölümünden sonra ailesinden silahların da sahte belge ile alındığı ortaya çıktı.

Savcılık, en son Çillioğlu’nun yazdığı iddia edilen intihar notundaki imzasının da sahte olduğunu ortaya çıkardı. Çillioğlu ailesi olayın intihar olmadığını dile getirirken, Albay Çillioğlu’nun geçen yıl açılan mezarından alınan kemiklerde yeniden yapılan incelemenin ardından bilirkişi heyeti hazırladığı raporda olayın intihar değil cinayet olduğunu belirtti.

Bu gelişmelerin ardından, Kazım Çillioğlu’nun eşi Gülcan Çillioğlu ve oğlu Gökhan Çillioğlu soruşturmanın yürütüldüğü Malatya Adliyesine gelerek Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcı Vekili Özden Doğan ile bir süre görüştü. Çillioğlu’nun eşi ve oğlu adliye giriş ve çıkışlarında basın mensuplarını sorularını yanıtsız bıraktı.



CÖ(MP/AAA)