Kurban Bayramı’nda kurbanlıkları kesmeye aday olan kasaplar için Kayseri Kasaplar Odası’nda uygulamalı sınav yapıldı. Adaylara bilgi verip uyarılarda bulunan Oda Başkanı Adnan Aydın, "Sanattan olmayan kişiler bana ısrar etmesin. Her sene 250-300 kişi hastanelik oluyor. Bu şehirde beraber yaşıyoruz. Bu nedenle temiz tutalım. Sizi imtihan ediyorum. İmtihan sonunda başarılı olanlara yaka kartı vereceğim. Bu yaka kartları 5 yıl süreyle geçerlidir. 'Küçükbaş kesebilir' kartı alanlar sadece küçükbaş, 'büyükbaş kesebilir' yaka kartı alanlar ise hepsini kesebilir. Buna dikkat edin ve kendinizi yaralamayın. Yoksa vatandaşın hayvanını kaçırıyorsunuz, polis ile zabıta saatlerce peşinde dolaşıyor. Kendinizi de yaralamayın, bizi de AB’ye rezil etmeyin" diye konuştu.

Aydın’ın yaptığı uyarıların ardından kasap adayları tek tek sınavdan geçti. Adaylara bazı sorular yönelten Oda Başkanı Aydın, daha sonra masat kullanmalarını istedi. Adaylar da bu konudaki hünerlerini sergiledi. Sınavda başarılı olan 240 kasaba alanlarına göre yaka kartları verildi.

Sınav sonrası değerlendirmelerde bulunan Kayseri Kasaplar Odası Başkanı Adnan Aydın, "İyi bir kasap, masat kullanım şeklinden de anlaşılır. Biz de önce adaylara kasaplıkla ilgili bir belgesinin olup olmadığını soruyoruz ardından da masat kullandırıyoruz. İnşallah bu yıl istenmeyen görüntüler ortaya çıkmaz. Bazı acemi kasaplar hayvanları da kaçırıyorlar, kendilerini de yaralıyorlar. İnşallah bu yıl çirkin görüntüler olmaz" dedi.



CZ(OE/CK)