Kayseri Fırıncılar ve Uncular Odası Başkanı Mehmet Deveci, yaptığı açıklamada, büyük işletmelerin başlattığı rekbet sonucu fiyatların 35 kuruşa kadar düştüğünü, çok sayıda fırının kapanma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını belirtti. Rekabetin kaldırılması için yaptıkları görüşmelerden bir sonuç alamadıklarını belirten Deveci, şunları söyledi:

''Geçen yıldan beri 250 gram ekmek 60 kuruştan satılıyordu. Bazı büyük firmalar, küçük fırınların piyasadan çekilmesi ve kapanması için fiyat indirimine başladı. Küçük fırınlar da müşteri kaybetmemek için bu rekabete uymak zorunda kaldı. Şu anda fırınların ve ekmek fabrikalarının büyük bölümü 250 gram ekmeği 35 ila 50 kuruş arasında satıyor. Büyük işletmeler ucuz fiyata ekmek satışını uzun süre devam ettirebilir ama küçük fırınlar dayanamayıp kapanır. Zaten amaç da bu.''

Mehmet Deveci, girdi fiyatlarının sürekli arttığını da ifade ederek, ''Ekmeğin fırıncıya maliyeti 50 kuruşu buluyor. Bu fiyatlarla uzun süre ekmek satışı yapmak çok zor. Fiyat indirimi sadece vatandaşa yarar'' diye konuştu.

Pide ve somun üretimi yapan, taş fırın sahibi Mehmet Bozkaya da fiyatları 50 kuruşa düşürdüklerini belirterek ''Diğer fırınlar fiyatları düşürünce ben de mecbur kaldım. Fiyatları düşürmesek vatandaş ucuz ekmeği tercih ettiği için müşteri kaybedeceğiz. Bir süre böyle gider sonrası ne olur bilmiyorum'' dedi.