Cumhuriyet Meydanı’na önce Kamu Sen’e bağlı sendikaların üyeleri geldi. Türküler söyleyip, halay çeken Kamu- Sen üyelerinin, yağmura karşı naylonlu önlemi dikkat çekti. Eylem alanına ‘Birleşe birleşe kazanacağız’ sloganı atarak gelen KESK üyelerini, Kamu Sen'liler, 10’uncu Yıl Marşı ve 'Sarı saçlım, mavi gözlüm'  türküsüyle karşıladı. Kamu-Sen ve KESK üyelerinin davul- zurna eliğinde birlikte halay çekmesini bir süre uzaktan izleyen ve ayrı eylem yapmayı tercih eden Memur-Sen’e bağlı Eğitim Bir- Sen üyeleri de daha sonra aynı alana gelerek diğerlerine destek verdi.

Kamu çalışanlarının 'Geliyor geliyor, genel grev geliyor', 'Türkiye sevdamız, ekmek için kavgamız', 'Bizim ilkemiz, önce ülkemiz', 'Memur sizinle rezil oluyor', 'Hak adalet dediniz, hakkımızı yediniz', 'Yandaşı bırak, memura bak' sloganları attı.

Sendika başkanlarının kısa birer konuşma yaptığı eylemde ozan Erbabi'nin okuduğu 'taşlama' şiiri, alkış aldı. Yaklaşık 3 bin kişi, hep birlikte davul- zurna eşliğinde halay çektikten sonra eylem olaysız şekilde son buldu.



DÖ(OE/SS)