Şanlıurfa'dan pancar tarlalarında çalışmak üzere Doğançayır Beldesi'ne gelen tarım işçisi Abdülrezzak Bozkurt'un oğlu minik Yakup, aile fertleriyle birlikte kaldığı çadırdan dün saat 14.00 sıralarında kayboldu. Bozkurt ailesinin fertleri çevrede aramalarına rağmen Yakup'u bulamayınca, diğer tarım işçileri de seferber oldu.

Olayın güvenlik birimlerine intikal etmesinin ardından jandarma ve polisin başlattığı aramaya akşam saatlerinde Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın arama kurtarma ekipleriyle, İl Afet Acil Durum Müdürlüğü, AKUT ekipleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. 1'inci Hava Kuvveti Komutanlığı'ndan gelen bir askeri helikopter de havadan arama yaptı. Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir ile Emniyet Müdürü Naci Kuru da Doğançayır Beldesi'ne giderek arama çalışmalarını yönetti.

Yaklaşık 500 kişinin beldedeki 15-20 kilometrelik alanda yaptığı aramalar sabaha kadar sürdü. Kayıp çocuğu arama çalışmaları bugün de devam ederken, Doğançayır Beldesi sakinlerinden Cenk Bilici, minik Yakup'u dün öğle saatlerinde beldede gördüğünü söyleyerek, "Çocuğu alıp tarım işçilerinin kaldığı çadırlardan birine götürdüm. Tarım işçilerine teslim etiğim çocuk bir-kaç saat sonra tekrar kaybolmuş" dedi.



HT(EK/ESM)