3 tekerlekli seyyar arabayla işportacılık yapan Gurbet T. ile Mehmet U. arasında iddiaya göre 1 hafta önce yer yüzünden tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Gurbet T., Mehmet U.'yu bıçakla hafif yaraladı. İki işportacı, dün öğle saatlerinde yanlarında akraba ve kardeşleri bulunduğu sırada Şerafettin Camii önünde karşılaştı. İki grup arasında çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu Gurbet T. ile Mehmet U.'nun kardeşi Muhammet U., tezgahların altından çıkarttıkları av tüfekleriyle birbirlerine ateş açtı. Bu sırada iki grup arasındaki silahlı çatışmayı fark eden ve olay yerinin yaklaşık 10 metre ilerisinde bulunan polis noktasındaki bir polis memuru ise grubu ayırmak için havaya uyarı ateşi açtı. Polisin uyarı ateşini dikkate almayan iki grup, silahlı çatışmayı sürdürdü. Olay yerine çok sayıda polis ve ambulans sevk edildi.

Silahlı çatışmanın ardından Gurbet T., Muhammet U. ve Zeki U. ile polis memur Mühir Bal ve 19'u yoldan geçen olmak üzere toplam 23 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı. Yaralalılardan bazılarının kanlar içinde camiye ve çevredeki işyerlerine sığındı. Yaralılar, ambulanslarla ve otomobillerle kentteki çeşitli hastanelere kaldırıldı. Yoldan geçerken sağ gözünden yaralanan 20 yaşındaki Mustafa Y.'nin ise görme yeteneğini kaybettiği, hastanede yapılan ilk müdahalesinin ardından kendi isteğiyle taburcu olduğu öğrenildi. Tedavi altına alınan yaralılardan 1'i şüpheli 6 kişinin tedavisinin ise sürdüğü belirtildi. Olayda 2 av tüfeği, satır ve bıçağa da el konuldu. 

Tedavisi tamamlandıktan sonra gözaltınanan Gurbet T. ile akrabası Zübeyir T., Muhammet U., kardeşi Mehmet U. ve akrabaları Kuddusi E., yapılan sorgulamanın ardından, bugün Özel Harekat polisi eşliğinde ve geniş güvenlik önlemi altında 'Shortland' adı verilen zırhlı araçla Konya Numune Hastanesi'ne getirilerek sağlık kontrolünden geçirildi. Ardından aynı önlemler altında Adliye'ye sevk edildi. 



HD(İA/SS)