Melikgazi ilçesi Germir Mahallesi'nde oturan Yeter Kocakaya, Talas ilçesi İldem semtinde bulunun 1 parsel arsasını 4 yıl önce 12 daire karşılığı Alaattin Hoşgören'e verdi. Aslen öğretmen olan ve kooperatif kurarak inşaat işleri yapan Hoşgören, Yeter Kocakaya'dan aldığı arsayı, sözleşmede 'Bir başkasına satamaz, devredemez' şerhi bulunmasına rağmen iddiaya göre noter sözleşmesiyle bir başka kooperatife 13 daire ve 60 bin lira karşılığında sattı. Arsasının bir başkasına satıldığı öğrenen Yeter Kocakaya, Alattin Hoşgören ve Noter Ömer Osman Yayla hakkında dava açtı. Kayseri 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya 'Denetim görevini ihmal ettiği'  iddiasıyla tutuksuz olarak katılan Noter Ömer Osman Soylu, sözkonusu sözleşmeyi kendisinin imzalamadığını belirterek ''Sözkonusu satış sözleşmesini yetkili olan başkatibim Mustafa Tosuncu imzalamıştır. Tosuncu hakkında 5'inci Sulh Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın beklenmesi gerekir'' diyerek kendini savundu. Davacı olarak duruşmaya katılan Yeter Kocakaya da noter ve Alaattin Hoşgören'den şikayetçi oldu.

ZORLA GETİRİLMESİNE KARAR VERİLDİ

Duruşmada dinlenen tanıklar, öğretmen Alaattin Hoşgören'in kurduğu kooperatife ev sahibi olmak umuduyla üye olduklarını, arsanın 'satılamaz ve devredilemez' şerhi olmasına rağmen nasıl satıldığı konusunda bilgilerinin olmadığını anlattı. Mahkeme heyeti, noter Ömer Osman Soylu ve başkatip Mustafa Tosuncu'nun 5'inci Sulh Ceza Mahkemesi'nde devam eden davalarının birleştirilmesine ve halen Eskişehir'de öğretmen olarak görev yapan Alaattin Hoşgören'in bir sonraki duruşmaya zorla getirilmesine karar verdi.

Yeter Kocakaya duruşma sonrası, ''Arsamı aldılar, bir başkasına sattılar. Şimdi ne arsamı geri alabiliyorum, ne de 12 dairem var. Dört yıldır mağdur durumdayım'' dedi.



VD(OE/COŞ)