Azerbaycan Demokratik Cumhuriyeti’nin Kuruluşunun 94’üncü yıldönümü nedeniyle Azerbaycan Kars Başkonsolosluğu tarafından Kars Sarıkamış Ce- Mar Toprak Otel’de düzenlenen 'Cumhuriyet Günü' resepsiyonu renkli görüntülere sahne oldu. Azerbaycan’ın kurucu lideri Haydar Aliyev’in 'İki devlet bir millet, tek yürek' sözüne sık sık vurgular yapılan resepsiyonda, Doğukapı’nın açılmasının şartının, 'Ermenistan’ın işgal ettiği Azerbaycan topraklarından çekilmesi' olduğu bir kez daha gündeme getirildi. Türkiye ve Azerbaycan’ın sosyal, kültürel, ekonomik, stratejik ve daha bir çok alandaki ilişkilerinin anlatıldığı ve bu ilişkilerin ebediyete kadar süreceğinin ifade edildiği programın yapıldığı salon Türkiye ve Azerbaycan bayraklarıyla donatıldı.

VALİ KARA HOCALI ŞEHİTLERİNİ ANDI

Azerbaycan’ın bu mutlu gününde Azerbaycan’ın yaralarını deşmek istemediğini vurgulayan Vali Ahmet Kara, Hocalı katliamında şehit olan Azerileri birkez daha minnetle andığını söyledi. Ermenileri yaptıkları katliamlardan dolaylı birkez daha kınadığını vurgulayan Vali Kara, Doğukapı’nın açılmasının Ermenistan’ın işgal ettiği Azerbaycan topraklarından çekilmesine bağlı olduğunu belirterek şöyle dedi:

"Biliyorsunuz Başbakanımız defalarca ifade etti. Biz Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak, Ermeniler Dağlık Karabağ’dan, bu bahsettiğim 8 bölgeden, tüm Azerbaycan şehirlerinden çıkmadıkça, biz de Ermeni sınırını kapalı tutmaya devam edeceğiz."

ŞARKI VE TÜRKÜLERLE COŞTULAR

Azerbaycan Devlet Sanatçısı Tiyatrocu Hasan Ağayev’in sunduğu ve Nahcıvan Özerk Cumhuriyeti Devlet Filarmoni Orkestrası Sanatçıları söyledikleri şarkı ve türküler geceye renk kattı. Konser eşliğinde geç saatlere kadar süren programda, Azerbaycan’dan ve çevre illerden gelen konuklar Karslılarla birlikte oyunlar oynayıp, halay çektiler.



BA(KS/COŞ)