Namık Kemal İlköğretim Okulu’ndaki süt dağıtımında bazı öğrencilerin süt içmedikleri, bazılarının daha içmeden mide bulantısı yaşadığını gören Kars Valisi Ahmet Kara, ilk sütü kendisi içerek, sütün kesinlikle zehirlenmelere neden olmayacağını bir uzman tarafından televizyonlarda açıklandığını söyledi.

Süt dağıtımı öncesinde okul önünde toplanan çocuklara sütün faydalarını anlatan Vali Kara, öğrencilerin sınıfta hazırlanmasını beklerken müdür yardımcısı odasında bir süre daire amirleriyle çay içerek sohbet etti. Belediye Başkanı Ak Partili Nevzat Bozkuş, Emniyet Müdürü Ercan Çakmak, Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Alkış, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Yusuf Yurdalan ile süt paketlerinin geri dönüşümü hakkında konuşan Vali Kara, bunun iyice düşünülmesini ve göz ardı edilmemesini istedi. Açılmış süt paketlerinin firmaya iadesinin yapılmasının da uygun olabileceğini belirten Vali Kara, bu konunun ayrıca düşünülebileceğini söyledi.

Vali AHmet Kara daha sonra sınıflara giderek öğrencilere sütün faydalarından söz etti ve tedirgin olmamalarını istedi. Bervin Sıla adlı öğrencinin süt içmediğini, bazı öğrencilerin de süt içmeden midesi bulandığı için karnını tuttuğunu gören Vali Kara ilk sütü kendisi içti ve dağıtım başladı. Vali Kara, Kars’a gönderilen sütlerin 5 günlük olduğunu, 35 bin öğrenciye 5 günlük 175 bin paket süt geldiğini, bunların da Milli Eğitim Müdürlüğü kontrolünde firma tarafından okullara verildiğini ve muhafazanın da okullarda yapıldığını söyledi.



BA(KS/CK)