Ali AKSOYER/İSTANBUL, ÜSKÜDAR’da Ravelli gömleklerinin sahibi Ahmet T.’nin arkadaşı Ersin Fatih Pekcan’ı, karpuz kestikleri bıçakla öldürmesiyle sonuçlanan kavganın, masaya gelen bir kişiye yer gösterme sırasında çıkan tartışma sonucu meydana geldiği öğrenildi. Su Ürünleri Kooperatifi’nde tekneleri bağlı duran iki işadamının daha önceden de tekne yeri kullanma konusunda sık sık tartıştıkları ve kavga ettikleri öğrenildi. Polis Ahmet T.’yi yakalamak için operasyonları sürdürüyor.


Harem, Sahil yolunda Su Ürünlerine Kooperatifi’ne ait tekne bağlama yerinde meydana gelen olayda Ravelli gömleklerinin sahibi Ahmet T., nakliye işiyle uğraşan arkadaşı Ersin Fatih Pekcan’ı tek bıçak darbesiyle öldürmüştü. Cinayet Büro Amirliği tarafından olayla ilgili başlatılan soruşturmada cinayetin, içki masasına gelen bir kişiye yer göstermek yüzünden çıkan tartışma sonucu meydana geldiği öğrenildi. Polisin görgü tanıklarından elde ettiği verilere göre olay şöyle gelişti. Ahmet T., teknelerin bağlı olduğu iskele üzerinde kurduğu içki masasında arkadaşları ile oturuyordu. Bu sırada dışardan gelen Ersin Fatih Pekcan, içki masasına dahil oldu. Masada otururken daha önce de tekne yerinin kötü kullanılması etrafın pisletilmesi gibi sebeplerle kavga ettiği öğrenilen Ahmet T., ile Ersin Fatih Pekcan bu konuda yeniden tartıştı. Bu sırada masaya gelerek oturmaya çalışan bir başka arkadaşlarına müdahale eden Ahmet T., ona oturması için bir yer gösterdi. Bu duruma sinirlenen Ersin Fatih Pekcan “Buranın ağası sen misin Her şeye  karışıyorsun” diye bağırınca ikili arasında kavga çıktı. Tartışma sırasında masada karpuz kestikleri bıçağı alan Ahmet T.’nin boğuşma sırasında Ersin Fatih Pekcan’ın kalbinden tek bıçak darbesiyle öldürdüğü öğrenildi.


Öte yandan olaydan sonra kaçan Ahmet T.’nin yakalanması için operasyonlar aralıksız sürüyor. Polis işadamının gidebileceği ve saklanabileceği yerleri tespit ederek operasyon düzenliyor. Ahmet T.’nin yakalanmasının ardından olaydaki sır perdesinin tamamen aydınlanacağı belirtildi.


AA