Olay, Karatay llçesi Çatalhöyük Mahallesi'nde 4 gün önce meydana geldi. Geçimini simit satarak sağlayan Bircan A. ile Zehra A., yaklaşık 1.5 yıl önce birlikte yaşamaya başladı. Çift, 5 ay önce evlendi. İddiaya göre, çiftin arasında geçimsizlik artınca Zehra A. eşi Bircan A.'dan şiddet görmeye başladı. Bircan A., 4 gün önce yanında akrabaları ile birlikte alkollü olarak eve geldi. Eşinin alkollü olduğunu gören Zehra A., "İçmeyeceğine dair söz vermiştin. Neden içtin" diyerek Bircan A.'ya tepki gösterdi. Eşinin akrabaları yanında kendisine tepki göstermesine kızan Bircan A., iddiaya göre kadının üzerine yürüyerek onunla tartışmaya başladı. İddiaya göre, tartışma üzerine evi terk edeceğini söyleyerek kapıya doğru yürüyen Zehra A.'nın saçlarından tutan Bircan A., kadını bahçede dövmeye başladı. Yere düşen eşinin karnına oturarak başını yere vuran Bircan A., kadının gırtlağını sıktı. Bu sırada eşinin akrabaları araya girerek Zehra A.'yı kurtardı. Komşularının haber vermesi üzerine eve gelen Zehra A.'nın ağabeyi, polise haber verdi.

İhbar üzerine olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri, vücudunda morluklar oluşan kadını Konya Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı. Zehra A.'nın şikayeti üzerine polis tarafından gözaltına alınan Bircan A. ise sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Kaldırıldığı hastanedeki tedavisinin ardından taburcu olan Zehra A., ağabeyinin yanına sığındı. Eşinin sürekli kendisini dövdüğünü ve yaşadıkları olayların ardından kızının geceleri ağlayarak uyandığını anlatan Zehra A., koruma altına alınmalarını istedi. Olay gününü anlatan Zehra A., şunları söyledi:

"Eşim olay günü yanında akrabaları ile birlikte alkollü olarak eve geldi. Bana içmeyeceğine dair söz vermişti. Alkollü olduğunu görünce verdiği sözü neden tutmadığını sordum. Bunun üzerine küfrederek üzerime yürüdü. Evi terk edeceğimi söyledim ve ilk evliliğimden olan kızım 3 yaşındaki E.Y.'yi kucağıma alarak kapıdan sokağa çıktım. Bu sırada arkamdan gelerek saçımdan tuttu ve eve sürükledi. Evin bahçesinde başımı yerlere vurdu. Karnımın üzerine oturarak gırtlağımı sıktı. Bu sırada eşimin akrabaları araya girerek beni eve aldılar. Evin içerisinde de dövmeye devam etti. Bu sırada bağırdığımı duyan komşularım ağabeyime haber vermişler. Bir süre sonra ağabeyim eve gelerek polise haber verdi ve beni kurtardı" dedi.


A.: Ay

E.Y.: Emine Yaşar