Bakanlar Kurulu Kararı ile bu yıl 24 Ekim arife gününün tam gün tatil kabul edilmesiyle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’yla birleşerek Kurban Bayramı tatili 6 güne çıktı. Ancak işlerini ayarlayan ve bayramı şehir dışında geçirmek isteyenlerin bir bölümümüm bu hafta sonundan itibaren yola çıkması bekleniyor.

TEM'DE ONARIM CUMA GÜNÜ BİTİYOR

Bu nedenle Karayolları ekipleri, İstanbul'u Anadolu'ya bağlayan köprü konumundaki Kocaeli geçişinde TEM ve D-100'deki tüm bakım onarım çalışmalarını en geç 19 Ekim Cuma günü tamamlamış olacak. 1 Ekim'den bu yana bakım ve onarım nedeniyle kapalı olan TEM yolunun İzmit-Gebze arası İstanbul istikameti de aynı gün trafiğe açılacak. Bu yolun kapalı olması nedeniyle 1 Ekim'den bu yana İstanbul istikametine trafiğin tamamının verildiği D-100 karayolunda büyük sıkıntı ve izdiham yaşandığı biliniyor. 

TEK YÖN UYGULAMASI YAPILACAK MI?

Geçen Ramazan Bayramı ardından, Kocaeli Valiliği'nin Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'na yaptığı önerimin kabul edilmesiyle tatil dönüşünde TEM yolunun İzmit'ten itibaren her iki şeridi de İstanbul istikametine açılmış, İstanbul'dan İzmit istikametine gelen araçlar da sadece D-100'u kullanmıştı. Kocaeli Valiliği'nin, dönüş trafiğini oldukça rahatlatan bu sistemi bu bayram tatili sonunda da uygulayacağı belirtildi. Ancak bu konuda çalışmalar devam ettiğinden henüz kesin bir açıklama yapılmadı.

DENİZ HATLARINDA DURUM

Bayram tatilini İstanbul dışında geçirmek isteyen ve Bursa ile İzmir istikametine gitmeyi planlayan, ancak karayolundan İzmit Körfezi'ni dolaşmak istemeyenlerin tercih ettiği İDO'nun Gebze Eskihisar ile Yalova Topçular arasındaki feribos seferlerinde de ek gemiler devreye alınacak. Şu anda 8-10 geminin karşılıklı çalıştığı bu hatta geçen bayram olduğu gibi bu bayram arefesi ve sonrasında da 16 feribot çalışacak. İDO'dan yapılan açıklamada yoğunluğun en çok hissedileceği bölgelerden biri olan Eskihisar-Topçular hattında bayramda doldur-boşalt yöntemini uygulayacak ve yığılmaların oluşmaması için bekleme yapılmayacak.



MB(MB/AAA)