Karaman Belediye Meclisi'nde görev yapan CHP'li 5 meclis üyesi, dün düzenledikleri basın toplantısında Belediye Denetleme Komisyonu'nun 2011 yılı için hazırladığı rapor doğrultusunda Belediye Başkanı Kamil Uğurlu hakkında, Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduklarını açıklamıştı.

Belediye Başkanı Kamil Uğurlu da bugün Ak Parti il binasında basın toplantısı düzenledi.

Savunma için değil, bilgilendirmek üzere basın toplantısı düzenlediğini kaydeden Uğurlu, şunları söyledi:

"Bu rapor dahil, görev sürem içerisinde ihaleye fesat karıştırma, zimmete para geçirme, görevi kötüye kullanma gibi olaylar nerede cereyan etmiştir. Bu aslında saçma sapan bir takım meselelerden ibaret olan, denetleme raporunda dahi bu hadiseler yok iken, söz konusu parti, bunları nereden çıkarmıştır. Hakkımdaki son derece ağır suçları nereden uydurmuş anlamak da mümkün değil. Aslında bunlar cevap bile verilmesi mümkün olmayacak düşük hadiselerdir."

Suçlamalarda yer alan eşine araç tahsis edildiği olayına değinen Uğurlu, eşinin, belediyenin sosyal ve kültürel faaliyetlerine birebir katıldığını, Kent Konseyi Kadınlar Meclisi Başkanı olduğunu, araç tahsisi iddialarının tamamen çarpıtıldığını söyledi. Uğurlu, Belediye Denetleme Kurulu raporunu yargıya taşıyacağını ifade etti.



SÖ(İA/BT)