Karacabey İlçesi Sırabademler Mahallesi'nde dün meydana gelen olayda yaşamlarını yitiren Büşra Özer ve Nazmiye Cece ile inşaat işçisi Savaş Özer’in cenazeleri Bursa Adli Tıp Kurumu’ndaki otopsinin ardından ailelerine teslim edildi.

Büşra Özer ve annesi Nazmiye Cece’nin cenazeleri önce ailenin Yenice Mahallesi’ndeki evinin önüne getirildi. Tüm mahallenin pencere ve teraslardan izleyerek dua ettiği ve gözyaşı döktüğü anne kızın tabutları cenaze arabası içinde beklerken; artık hayatta olmayan Büşra-Savaş Özer çiftinin 6 yaşındaki kızı Sudenaz da annesinin akrabalarıyla birlikte gözyaşı döktü. Baba Şahin Cece ve oğlu Ahmet Cece ise yakınları tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı.

KOCASININ ŞİDDETİNDEN KAÇIYORDU

Büşra Özer’in amcası Sinan Cece, yeğeninin uzun süredir eşinin uyguladığı şiddetten kaçtığını belirterek, “Aileler arasındaki farklılık sıkıntı yaratıyordu. Büşra, uzun süredir şiddete maruz kalıyordu. Savaş bir gün önce evin önüne gelmiş. Polise haber vermişler ama bulamamışlar. Kızı, devlet de biz de koruyamadık” dedi.

Anne kızın cenazeleri daha sonra Asmalı Camii’ye getirildi. Katılanların yoğunluğu nedeniyle cenaze namazı, mezarlıkta kılındı. Gözyaşları arasında kılınan namazın ardından Büşra Özer ve Nazmiye Cece’nin cenazeleri Karacabey 2 nolu Şehir Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Savaş Özer’in cenazesi de ailesi tarafından alınarak, 2 kilometre uzaklıktaki Emir Sultan Camii’ne getirildi. Buradaki namazın ardından Savaş Özer’in cenazesi de Karacabey 1 nolu Şehir Mezarlığı’nda toprağa verildi.

SAVAŞ VE BÜŞRA’NIN BÜYÜK AŞKI NASIL ÇILGINLIĞA DÖNÜŞTÜ

Karacabey’i yasa boğan sokak ortasındaki cinayet ve intiharın hazin öyküsü, Yavuz Tugrul’un senarist ve yönetmenliğini yaptığı, başrollerini Şener Şen, Timuçin Esen ve Meltem Cumbul’un paylaştığı 'Gönül Yarası' adlı filminin final sahnesini hatırlattı.

Savaş ve Büşra’nın büyük aşkı da olayın meydana geldiği caddenin iki sokak ötesinde filizlendi. 10 yıl önce Erzurum’dan Karacabey’e gelip yerleşen Özer ailesinin 19 yaşındaki oğlu Savaş, Karacabey’de Cece ailesininin 16 yaşındaki kızı Büşra’ya aşık oldu. Ailelerin karşı çıkmasına rağmen Büşra, “Okula gidiyorum” diyerek evden çıkarak yaşı küçük olmasına rağmen Savaş’la birlikte kaçtı. Büşra, daha sonra ailelerini de razı etmeyi başarınca, bir süre sonra yaşı dolunca resmi nikah kıydı.

Mutlu geçen evlilik ilk meyvesini de 6 yıl önce verdi. Sudenaz onların yeni umuduydu. Ancak, hem geçim sıkıntısı, hem de yakınlarının ifadesine göre aileler arasındaki kültür farklı mutluluğa gölge düşürmeye başladı. Babası gibi inşaat işçisi olan Savaş Özer, düzenli bir işe sahip olamadı. Çok sevdiği kocasından son yıllarda şiddet görmeye başlayan Büşra Özer, boşanmak için girişimde bulunsa da ailelerin araya girmesi sonucu Savaş’la yeniden bir araya geldi. Geçen mayıs ayına kadar sabreden Büşra Özer, sonunda dayanamayarak Karacabey Kaymakamlığı’na ve Cumhuriyet Savcılığı’na başvurdu. Kaymakamlık hemen Büşra Özer’i ilçeden 50 kilometre uzaklıkta Bursa kent merkezindeki bir kadın sığınma evine yerleştirdi. Ancak, ailesi kızlarının sığınma evinde kalmasına razı gelmedi ve kısa bir süre sonra Büşra'yı yanlarına aldılar.

MAHKEMEDEN 6 AY UZAKLAŞTIRMA KARARI

Büşra’nın Karacabey’e döndüğünü öğrenen Savaş Özer, olaydan bir gece önce kayınvalidesi ve kayınpederinin evinin önünden araçla geçti. Aile görüp, korktu ve durumu polise bildirdi. Evin çevresinde gece 02.30’ye kadar polis devriye gezdi. Ancak Savaş Özer’ı bulamadı.

BİRİNİN ELİNDE TABANCA, DİĞERİNİN ELİNDE TELEFON KALDI

Sabah Büşra Özer, annesi Nazmiye Cece ile pazara gitmeye karar verdi. Baba Şahin Cece’nin karşı çıkmasına rağmen anne kız evden yaya olarak yola çıktı. İki sokak gittikten sonra pazara 100 metre kala Savaş Özer önlerinde belirdi. Görgü tanıklarının ifadesine göre, aralarındaki kısa konuşma sırasında Büşra Özer telefona, Savaş Özer da saniyeler sonra ölüm kusacak silahına sarıldı. Savaş Özer, önce Büşra’ya, sonra annesi Nazmiye’ye, sonra da kendi kafasına sıktı. Üçünün de cansız bedeni kaldırımdaydı. Büşra Özer’in elinde telefon, Savaş Özer’ın elinde de ölüm kusan tabancası kaldı. İki sokak ötede başlayan büyük aşk, geride 3 cenaze bırakarak sona erdi.



AF(FK/AAA)